Insectele miraculoase din România! Trăiesc doar o singură zi și oferă un spectacol total al supraviețuirii

Regatul animalelor rămâne, chiar și în ziua de astăzi, plin de surprize, iar speciile din țara noastră nu fac excepție de la regulă. Există nenumărate animale cu diverse comportamente extrem de bizare, ori modalități incredibile la care s-au adaptat la mediul din jur. Însă, în țara noastră se poate găsi o specie de insecte care nu trăiesc decât o singură zi! Află alături de Click! unde pot vi văzute.

Insectele miraculoase din Delta Dunării. Foto: Universitatea Ecologică București
Insectele miraculoase din Delta Dunării. Foto: Universitatea Ecologică București

Deja nu mai este un secret pentru niciunul dintre noi că regatul animal este unul plin de surprize, atât pentru specialiști cât și pentru oamenii de rând. De la comportamentele bizare ale unor animale, la modurile uimitoare la care acestea au reușit să se adapteze la mediul din jur, există nenumărate specii care par mai mult desprinse dintr-un film de ficțiune, decât din realitate. Iar, potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro, în țara noastră există o specie de insecte care nu trăiește decât o singură zi!

Aceste creaturi nu rămân în viață decât pentru perioada necesară pentru împerechere, putând fi văzute doar într-o singură zi din an. Pe numele lor efemeride, sau Rusalii (la fel precum sărbătoarea în care apar), aceste mici insecte pot fi admirate de către curioși de-a lungul Deltei Dunării. În această perioadă din an, micile efemeride ies din apă cu milioanele, se împerechează, iar apoi mor, devenind hrană pentru pești!

Efemeridele erau cândva mai populare

Deși în ziua de astăzi Delta Dunării este singurul loc din țară unde aceste insecte pot fi făzute, cândva, lucrurile stăteau cu totul altfel! Înainte de construirea diverselor baraje de pe Dunăre, efemeridele puteau fi găsite în această perioadă de-a lungul fluviului! Însă, prin anii 1970 a fost ultima ocazie când acestea au fost văzute în afara Deltei, pe la zona Porțile de Fier.

Din păcate, potrivit declarațiilor președintelui Asociației Patronale din Turism Delta Dunării, Daniel Ilușcă, anul acesta nu a fost chiar atât de spectaculor, în ce privește efemeridele. El a declarat că vara trecută a fost un număr mult mai mare din aceste insecte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net