Insula superbă din Europa pe care puțini români au vizitat-o. Are cele mai frumoase plaje și concurează cu Ibiza și Mallorca

Ultima actualizare:

Când vine vorba de Insulele Baleare din Spania, Ibiza și Mallorca fură de obicei lumina reflectoarelor. Cu toate acestea, cei care caută o escapadă mai liniștită, departe de mulțimi, ar trebui să își îndrepte atenția către insulele mai mici și mai puțin cunoscute, precum Menorca. 

Formentera.Insula superbă din Europa pe care puțini români au vizitat-o
Formentera.Insula superbă din Europa pe care puțini români au vizitat-o

Insula Menorca, un paradis natural

Menorca, cea mai estică dintre insulele Baleare, este un paradis natural. Declarată Rezervație a Biosferei UNESCO în 1993, insula îmbină plaje superbe cu peisaje rurale tradiționale. Cu peste 100 de plaje răsfirate de-a lungul celor 200 de kilometri de coastă, Menorca oferă ceva pentru toată lumea, de la golfuri izolate cu nisip alb până la plaje sălbatice, dominate de roci roșii.

Ce să faci și să vezi în Menorca

Mahon și Ciutadella: Aventurile în Menorca încep de obicei în capitala sa elegantă, Mahon, un oraș plin de farmec amplasat pe un port natural. Orașul păstrează o combinație de arhitectură britanică din timpul dominației secolului al XVIII-lea, cu influențe spaniole. Pe coasta de vest, vechea capitală, Ciutadella, impresionează cu străzile sale înguste și catedrala gotică catalană, scriu cei de la independent.co.uk.

Menorca.
Menorca.

Cami de Cavalls: Drumețiile pe poteca istorică de 185 km, restaurată și datând din secolul al XIV-lea, sunt una dintre cele mai plăcute activități pentru cei care vor să exploreze natura sălbatică a insulei.

Relicvele talayotice: Menorca ascunde o serie de monumente megalitice misterioase, inclusiv Naveta des Tudons, un mormânt funerar, și așezările preistorice Torre d’en Galmes și Trepuco.

Plajele din Menorca sunt adevărate comori ascunse. Printre cele mai spectaculoase se numără Cala Macarella, Cala Mitjana și Cala en Turqueta, toate pe coasta sudică, unde pădurile de pini înconjoară golfurile cu nisip alb și ape turcoaz. În nord, Cala Pregonda și Platja de Cavalleria oferă peisaje mai sălbatice, cu roci roșii și ape cristaline.

Insulă. Foto: arhiva.
Insulă. Foto: arhiva.

Nu doar Menorca este de vis. Și Formentera este un loc pe care nu ar trebui să-l ratezi. Aceste două insule oferă unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa și rivalizează cu destinații renumite precum Ibiza și Mallorca.

Formentera, o altă insulă spectaculoasă din Europa

Formentera, situată în sud-estul Ibizei, este un mic colț de rai cunoscut pentru plajele sale de vis și atmosfera relaxată. Singura modalitate de a ajunge pe insulă este cu feribotul din Ibiza, iar restricțiile asupra numărului de vehicule de vară ajută la menținerea frumuseții naturale nealterate. Plajele din Formentera sunt uimitoare, cu nisip alb și ape turcoaz, a căror claritate este datorată prezenței ierbii de mare Posidonia, un producător natural de oxigen.

Plajele din Formentera, precum Ses Illetes și Cala Saona, sunt recunoscute pentru apele lor translucide și nisipul alb fin. Peisajul idilic este completat de vechile mori de vânt și saline strălucitoare, care oferă o imagine rustică și liniștitoare.

Formentera impresionează și la capitolul mâncare. Deliciile culinare includ ensalada payesa, o salată rustică cu pește uscat, și preparate cu fructe de mare locale. Barurile de plajă și restaurantele își întâmpină oaspeții cu preparate proaspete și o atmosferă relaxată.

Atât Menorca, cât și Formentera sunt adevărate bijuterii ascunse ale arhipelagului Baleare. Deși nu sunt la fel de cunoscute ca Ibiza și Mallorca, aceste insule oferă peisaje naturale superbe, o cultură autentică și unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Pentru cei care caută liniștea și frumusețea nealterată, aceste insule sunt alegerea perfectă pentru următoarea vacanță.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
nicolae ciuca in elicopter jpg
cumparaturi carucior plin mancare alimente jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 2 FOTO Tudor Neacșu jpg
zăpadă în septembrie în Austria Foto Captura video X jpg
baza jos copac jpg
eclipsa de luna din 21 ianuarie 2019 jpeg
front avioane 1 jpg
aplicatii pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net