Ioana Băsescu, agasată și jignită la Curtea de Apel. Scandal în plină stradă!

Ultima actualizare:

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au judecat dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, din 2009, personajele centrale din caz fiind Ioana Băsescu și Elena Udrea.

Ioana Băsescu vrea să fie judecată, chiar dacă faptele s-au prescris. foto: Inquam
Ioana Băsescu vrea să fie judecată, chiar dacă faptele s-au prescris. foto: Inquam

Așa cum procedează în cazul mai multor persoane publice ajunse în fața instanței, celebrul protestatar și militant civil, Marian Ceaușescu, a așteptat-o pe Ioana Băsescu să iasă din sala de judecată. De altfel, între cei doi există o tensiune mai veche, Marian Ceaușescu alegându-se cu aparatul de filmat deteriorat, după ce a fost împins de o persoană din anturajul Ioanei Băsescu, mai demult.

În acel moment, Marian Ceaușescu a asaltat-o pe Ioana Băsescu cu o avalanșă verbală, acuzații și întrebări incomode și, când a lăsat impresia că se apropie prea tare de ea, atât fiica cea mare a fostului președinte cât și cei care o acompaniau au reacționat. Acum, Ioana Băsescu a fost interpelată din nou, de către același Marian Ceaușescu.

Cu ce parfum v-ați dat doamna Băsescu! E parfum de condamnată. E cu esență de borfaș! Sunteți o nevinovată, nu? Sunteți cinstită? Când era Traian Băsescu președinte, de ce vă trimiteau băncile clienți? Pentru că beneficiați de numele tatălui? 9 ani, cât a fost Băsescu președinte”, a zbierat Marian Ceaușescu, în plină stradă, în timp ce Ioana Băsescu era condusă la mașină, de avocat. De această dată, fiica fostului președinte, Traian Băsescu, a ales să ignore total prezența acestuia, tocmai pentru a evita vreo înfruntare sau altercație.

Nu același noroc l-a avut Marian Ceaușescu, în urmă cu câteva săptămâni, atunci când l-a așteptat pe Mitică Dragomir să iasă din sediul televiziunii B1, iar acesta l-a luat la șuturi și la pumni, fiind susținut, în asalt, și de șoferul său, protestatarul alegându-se cu un ochi învenițit. Ceaușescu s-a adresat, la acel moment, Poliției, unde a formulat o plângere penaă.

Cazul în care este implicată Ioana Băsescu, alături de Elena Udrea, a ajuns într-un punct ciudat. Înainte de toate, presupusele fapte s-au prescris. Ioana Băsescu avea o pedeapsă de 5 ani de închisoare, ce nu a fost pusă în aplicare, întrucât aceasta a apelat la căile de atac ale sentinței, iar judecata s-a întins până când faptele s-au prescris. Ei bine, chiar și așa, fiica fostului președinte a cerut să fie judecată în continuare pentru instigare la delapidare și instigare la spălare de bani, motivând că sorește să își dovedească nevinovăția.

Este posibil ca Ioana Băsescu să dorească acest lucru pentru a obține o sentință favorabilă, reușind, astfel, să își curețe numele și, posibil, să își salveze cariera de notar public, care sigur a fost afectată de acest proces. O decizie diferită a luat, însă, Elena Udrea, condamnată și ea, dar la 8 ani de închisoare. Fosta ministră a Turismului a solicitat încetarea procesului penal, întrucât a intervenit prescrierea faptelor. Mai mult, Elena Udrea a solicitat și sesizarea CEDO. 

Chiar dacă a scăpat de acest dosar, Elena Udrea mai așteaptă decizia din Dosarul Hidroelectrica. În prezent, fosta ministră a Turismului, o apropiată a fostului președinte Traian Băsescu, este închisă la penitenciarul Târgșor, pentru o perioadă de șase ani de zile, în cunoscutul dosar numit „Gala Bute!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net