La ce distanță poți să-ți faci o casă față de cea a vecinului. Dacă nu ții cont de lege, te vei alege cu amendă

Atunci când vrei să îți construiești casa de vis, este important să ții cont nu doar de propriile dorințe, ci și de legile care reglementează distanța de la hotarul vecinilor. Practic, nu poți să construiești casa fără să ai în vedere câteva aspecte importante legate de lege. Iată la ce distanță poți să-ți faci o casă față de cea a vecinului. Dacă ignori regulile, te vei alege cu amendă.

La ce distanță poți să-ți faci o casă față de cea a vecinului
La ce distanță poți să-ți faci o casă față de cea a vecinului

La ce distanță poți să-ți faci o casă față de cea a vecinului

Gândul la limitele proprietății și drepturile de hotar poate trece uneori neobservat, dar devine esențial atunci când vrei să construiești sau să plantezi ceva pe terenul tău. Este important să fii conștient de distanța legală pe care trebuie să o respecți față de proprietatea vecinului tău, deoarece dacă nu este coformă, acest lucru poate atrage sancțiuni și amenzi considerabile. Este important să știi că distanța de la casă la linia de hotar trebuie să fie de minim 60 de centimetri!

Orice construcții, lucrări sau plantații se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanțe minime de 60 de cm față de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanța minimă se poate face prin acordul părților exprimat printr-un înscris autentic.”, conform art. 612 Cod civil. 

Cât despre gard, este important să știi că atât tu, cât și vecinul, trebuie să contribuiți în mod egal la realizarea acestuia. Dacă vecinul nu dorește să contribuie la construirea gardului, atunci îl vei putea construi pe cont propriu cu posibilitatea ulterioară de a-i cere o parte din banii cheltuiți. 

Proprietarii terenurilor învecinate sunt obligați să contribuie la grănițuire prin reconstituirea hotarului și fixarea semnelor corespunzătoare, suportând, în mod egal, cheltuielile ocazionate de aceasta.”, conform art. 560 Cod civil.

Cum să construiești un gard solid

Folosește materiale de calitate și rezistente la intemperii, cum ar fi lemnul tratat pentru expunere la umiditate sau metalul tratat împotriva coroziunii. Construiește un fundament solid pentru gard, fie utilizând beton, pietriș compactat sau stâlpi îngropați adânc în pământ. Acest lucru va asigura stabilitatea și durabilitatea gardului în timp. Protejează materialele gardului împotriva deteriorării prin aplicarea unor tratamente de protecție, cum ar fi vopselele și lacurile rezistente la intemperii sau soluțiile de impermeabilizare pentru lemn.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
condimente jpg
hora bologna ciuleandra jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net