La scăldat de Crăciun! Mai mulți Moși și elfi s-au bălăcit în apele înghețate, din Marea Britanie

Ăsta da Crăciun inedit și spectaculos! Zeci de britanici au atras atenția buletinelor informative de pe întregul glob defilând sumar îmbrăcați și cu accesorii de Crăciun și făcând baie, în mai multe lacuri și chiar în Marea Nordului, deși vremea nu a fost tocmai prietenoasă. E o tradiție veche de mai bine de 150 de ani!

În ciuda temperaturilor, britanicii au avut parte de o baie în ziua de Crăciun (foto: Profimedia)
În ciuda temperaturilor, britanicii au avut parte de o baie în ziua de Crăciun (foto: Profimedia)

Citește și: Andrada Popa face sărbătorile în Londra: „Rog să mi se trimită sarmale” 

În fiecare an, din 1864 încoace, mii de britanici iau parte la o tradiție bizară de Crăciun – se îndreaptă spre cea mai apropiată plajă și apă și renunță la haine ca să facă baie, chiar și atunci când afară e un ger cumplit. Așa s-a întâmplat și anul acesta: îmbrăcați doar în costume specifice sărbătorilor de iarnă, mai multe persoane au luat parte la cursa intitulată „Peter Pan Cup”, de 100 de metri, care a avut loc lângă Lacul Serpentine.

În 1904 i-a fost dat numele

Numele acestui eveniment a fost dat în 1904, când autorul și dramaturgul Sir James Barrie a prezentat câștigătorului prima cupă „Peter Pan”. De altfel, 1904 a fost același an în care piesa lui Barrie, ce poartă același titlu, „Peter Pan”, și-a făcut debutul într-un spectacol pe o scenă londoneză. Apoi povestea băiețelului care nu a crescut niciodată a fost publicată și în formă de roman, în 1929. 

O mulțime de înotători s-au bălăcit în haine festive (foto: Facebook)
O mulțime de înotători s-au bălăcit în haine festive (foto: Facebook)

Evenimente similare s-au petrecut și în alte regiuni, precum orașul de coastă Tynemouth, aflat în nord-est. Localnicii de acolo, unii doar în bikini, alții cu pantaloni scurți dar cu fesuri de Moș Crăciun au intrat în Marea Nordului. Soarele abia răsărise atunci când mulțimea festivă, cu oameni de toate vârstele, s-a năpustit pe plajă și s-a îndreptat direct spre apa rece. 

Vezi și: Zăpada a paralizat Europa! Școli închise în Marea Britanie, beznă în Estonia și furtuni de zăpadă în Polonia 

De asemenea, și pe plaja Boscombe din Dorset, pe plaja Crooklets din Bude, în piscina Blackroot din Sutton Coldfield sau în orășelul Porthcawl din Țara Galilor mai mulți oameni au putut fi văzuți stropindu-se și jucându-se în valuri în costumele umede asortate cu nelipsitele fesuri de Crăciun, în timp ce unii bărbați chiar renunțau la tricouri și „îmbrățișau” frigul.

Acțiunea a fost una cu scop caritabil

Acești înotători curajoși au participat la astfel de eveniment pentru a strânge bani pentru diverse organizații caritabile.. Fondurile se duc către -  James Paget Charity Trust, Lowestoft Volunteer Lifeguard Corps, Lowestoft Lions, Dementia UK, St John Ambulance și Brian Gallagher Football Fund. Organizatorii evenimentelor au lăudat sutele care au luat parte și mulțimile mari care au privit și i-au aplaudat pe înotători.

Acțiunea a fost una cu scop caritabil (foto: Profimedia)
Acțiunea a fost una cu scop caritabil (foto: Profimedia)

Iată și: Tradiţii şi obiceiuri de Crăciun. Legătura dintre Iisus și darurile de sub brad 

Și cei mai mulți dintre aceștia s-au lăudat cu isprava lor și pe rețelele sociale. „Cum mi-am început ziua de Crăciun? Cu un răsărit de soare în mare, încălzit de ciocolată caldă și vin fiert, și o mulțime de îmbrățișări de la prieteni înotători”, a spus unul dintre ei, citat de tabloidul britanic DailyStar. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net