Zăpada a paralizat Europa! Școli închise în Marea Britanie, beznă în Estonia și furtuni de zăpadă în Polonia

Ultima actualizare:

Planurile de vacanță ale compatrioților noștri au fost stricate de zăpadă. Zborurile au fost anulate sau amânate, din cauza vremii nevaforabile. Luni, Ministerul Afacerilor Externe i-a atenționat pe românii care călătoresc în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord că vor fi în continuare perturbări ale serviciilor de transport aerian, din cauza unui cod galben de gheață și de ceață.

În Estonia au fost pene de curent (Foto: Profimedia)
În Estonia au fost pene de curent (Foto: Profimedia)

Citește și: Paula Seling, desculță în zăpadă și cu decolteu amețitor, la -9 grade! Imagini în exclusivitate de la videoclipul filmat la Bâlea Lac, la hotelul de gheață

Românii care trebuiau să ajungă încă din weekend acasă, au aterizat abia luni și marți. Chiar și azi, multe dintre zborurile reprogramate, din Marea Britanie către România, au suferit întârzieri. Termometrele din Regatul Unit au înregistrat și -10 grade Celsius în unele zone, iar meteorologii au avertizat că valul de frig va mai dura cel puțin o săptămână, deci este de așteptat ca problema transportului aerian să dureze și în zilele care vor urma.

A fost haos și pe șoselele din Londra, unde sute de șoferi au rămas înzăpeziți, iar o mare parte din școlile din Marea Britanie au fost închise, din cauza ninsorilor abundente.

Iată și: Cum arată casa cu 27 de etaje: are o cameră cu zăpadă și 600 de angajați

-20 de grade în Polonia

A nins și în Polonia (foto: Profimedia)
A nins și în Polonia (foto: Profimedia)

 Zăpada i-a surprins și pe polonezi, iar transportul public a fost blocat din cauza ninsorilor abundente. Meteorologii au anunțat că țara se află sub un val de aer extrem de rece, iar temperaturile vor ajunge și la -15 grade Celsius în următoarea perioadă, în unele zone fiind prognozat să scadă chiar și la -20 de grade. Autoritățile poloneze i-au îndemnat pe oameni să evite cât mai mult deplasările care nu sunt necesare.

Află și: Drumarii se luptă cu nămeți de 5 metri pe Transfăgărășan

Zeci de mii de persoane au rămas fără curent

 Zeci de mii de persoane din Estonia au rămas fără energie electrică, în urma furtunilor de zăpadă. Insulele Saaremaa şi Hiiumaa din Marea Baltică au fost cel mai puternic afectate. Şi alţi locuitori din alte regiuni ale Estoniei au fost, de asemenea, afectaţi de pana de curent. Traficul rutier, feroviar, naval şi aerian a fost întrerupt. Din cauza vremii periculoase și a condițiilor nevaforabile de drum, autoritățile i-au îndemnat pe oameni să își lase mașinile acasă sau, dacă este posibil, să nu își părăsească deloc domiciliul.  Meteorologii au prognozat azi mai multe furtuni de zăpadă, cu viteze de 15 până la 21 de metri pe secundă pe continent şi de până la 26 de metri pe secundă pe insule şi în zonele de coastă.

Vezi și: Imagine cutremurătoare cu trupul unui soldat rus mort care zace în zăpadă

Record de temperaturi negative pe Vârful Omu

Ziua de azi a început cu temperaturi sub pragul înghețului în cea mai mare parte a României, dar și cu un record de -20 de grade Celsius la Vârful Omu. Rafalele de vânt puternic au lovit crestele și au troienit stradul de zăpadă așternut în zonă. Pe timpul zilei, temperatura în Munții Bucegi nu a depășit -13 grade Celsius, iar în următoarele zile meteorologii au anunțat lapovițe și ninsori. În această săptămână, se vor înregistra între -4 și -13 grade în Bucegi.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net