Lacul secret și spectaculos din România care ar trebui să fie pe lista fiecărui călător. Unde este acesta ascuns și de ce este atât de special

Ultima actualizare:

Banatul, o zonă pitorească și bogată în atracții naturale, este locul ideal pentru cei care doresc să petreacă câteva zile departe de agitația orașului. Una dintre cele mai fascinante descoperiri din această regiune este Lacul Trei Ape, un lac superb ascuns în inima Banatului Montan. Acest loc ar trebui să fie pe lista fiecărui călător care explorează frumusețile României.

Lacul Trei Ape. Foto: arhiva
Lacul Trei Ape. Foto: arhiva

Unde se află acest lac spectaculos

Lacul Trei Ape se află în comuna Brebu Nou, la 37 de kilometri de Reșița și la doar 10 kilometri de stațiunea Semenic. Drumul până aici este de o frumusețe ireală, oferind senzația unei călătorii într-un univers unde verdele naturii te înconjoară din toate părțile.

Lacul Trei Ape face parte din stațiunea climaterică turistică de interes local cu același nume. Este cel mai înalt lac de acumulare din Semenic, situat în depresiunea Gărâna, la o altitudine de 835 de metri și se întinde pe 53 de hectare. Numele „Trei Ape” provine de la faptul că, în anul 1965, a fost construit un baraj pe cursul a trei pâraie: Brebu, Grădiște și Semenic. Aceste pâraie coboară de pe versanți, formând astfel acest luciu de apă. Tot aici ia naștere și Timișul, cel mai mare râu interior al Banatului.

Activități și atracții

Lacul Trei Ape oferă un cadru superb și liniștit, ideal pentru relaxare și recreere. Vizitatorii pot să se plimbe pe mica peninsulă din mijlocul lacului și chiar să facă baie, dar pe propria răspundere. Pe malul lacului, există diverse facilități, inclusiv locuri de cazare, pontoane, un debarcader și locuri amenajate pentru plajă.

Activități recomandate

- Trasee de drumeție spre Munții Aninei și Semenic
- Plimbări pe lac cu caiacele
- Schi iarna pe pârtia din apropiere
- Plimbări în natură pentru a admira peisajele uimitoare

Este esențial să se păstreze frumusețea naturală a Lacului Trei Ape. Vizitatorii sunt încurajați să păstreze locurile curate, aruncând gunoiul doar în locurile destinate acestui scop. Aceasta asigură că și alții vor putea să se bucure de acest loc minunat în viitor.

Lacul Trei Ape este o adevărată bijuterie ascunsă în inima Munților Banatului, oferind peisaje spectaculoase și oportunități variate de recreere. Acesta trebuie să fie pe lista de destinații a oricărui iubitor de natură și aventură în România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
pilot pixabay jpg
Louis Vuitton jpg
coriandru bun jpg
Plajă din Mamaia foto OPMCTA jpg
image png
oarasul interzis china pixabay jpg
image png
mașină  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net