Lacul care uimește românii chiar și astăzi! S-a format din cauza cutremurului din 1977

Din păcate, cei mai mulți dintre românii care au trăit clipele de coșmar din timpul cutremurului din 1977 au fost afectați de acesta, într-un fel sau altul. Cu toate acestea, consecințele acestui eveniment tragic s-au făcut resimțite chiar și în natură, într-un mod cu totul fascinant! Un lac s-a format în urma seismului de la acea vreme, aflat la o altitudine de 1.288 de metri.

Lacul s-a format în urma cutremurului din 1977 / foto: Ionel Codruț
Lacul s-a format în urma cutremurului din 1977 / foto: Ionel Codruț

Fie că am pierdut persoane dragi, ne-a fost afectată casa, ori, pur și simplu, ne-am speriat, toți cei dintre noi care au trăit clipele de coșmar ale cutremurului din 1977 au fost afectați de acesta, într-o oarecare măsură. Însă, potrivit informațiilor de la adevarul.ro, unele consecințe ale acestui seism au fost mai mult bizare, decât tragice. În această categorie intră apariția unui lac, la o altitudine de tocmai 1.288 de metri!

Acesta a fost produs de către o alunecare masivă de teren, care, în cele din urmă, a condus la apariția lacului, în zona pârâului Foroja. Mai precis, pentru a putea localiza acest lac bizar pe hartă, trebuie să știm că el se află undeva pe versantul sudic al culmii Muncelu, situată în Preluca Tâlharului, din Munții Tarcăului.

Lacul bizar apărut după cutremurul din 1977

Cei care își doresc să viziteze acest loc special trebuie să știe că lacul Foroja, sau Goioasa, cum mai este cunoscut, este accesibil printr-o serie de poteci care pornesc din două sate din comuna Agăș, mai precis, din satele Goiasa și Preluci. În plus, turiștii care ajung în această comună trebuie să știe că în Agăș există nu mai puțin de 7 poteci montane ce pot oferi o experiență de neuitat.

Iar una dintre aceste poteci va conduce turiștii atât la lacul Foroja, cât și la Muntele Muncelu, la Muntele Lacu Sec, la Plaiul cu Pini, la Vârful Înțărcătoarea, iar apoi poteca va reveni înapoi la punctul de plecare, adică la satul Goioasa.

Turiștii care ajung aici vor avea oportunitatea de a admira un lac cu totul special, al cărui origine este strâns legată de un eveniment atât de tragic din istoria noastră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net