Sicriul misterios din Castelul Corvinilor. Ce tragedie fără margini s-a petrecut cu o tânără domniță

Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai fascinante locuri din țara noastră, iar chiar și în ziua de astăzi, el încă mai ascunde nenumărate secrete. De exemplu, într-o sală anume de aici este adăpostit un sicriu în care s-ar afla trupul unei domnițe. În această sală a fost păstrată povestea tragică a locatarei de la castel.

Oasele tinerei pot fi văzute și astăzi / foto: Daniel Guță
Oasele tinerei pot fi văzute și astăzi / foto: Daniel Guță

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, nenumărate momente tragice fac parte din istoria îndelungată a Castelului Corvinilor. Însă una dintre cele mai cutremurătoare momente care au avut loc între aceste ziduri a avut ca personaj principal fiica voievodului transilvan Francisc Kendi, Ana Kendi.

Tânăra a trăit la acest castel la finalul secolului XV, după ce s-a căsătorit cu nobilul care deținea castelul în acea vreme, Ioan Torok. Familia acestuia îl cumpărase de la ultimii descendenți ai Huniazilor.

Tragedia de la Castelul Corvinilor

„De această căsătorie se leagă una dintre dramele care s-au consumat la Castelul Corvinilor, prezentată de către pastorul Christianus Schesaeus din Mediaș. Pe scurt, aflăm că la ceva timp după căsătorie, Szalánczi János (administratorul castelului) îi mărturisește Anei că s-a îndrăgostit de ea. Plecat cu treabă fiind, tȃnărul, topit de dorul pentru stăpȃna lui, îi trimite o scrisoare de dragoste.

Dar înainte ca solul să ajungă la Ana, acesta se întȃlnește cu soţul care se întorcea de la o petrecere. Forțat de stăpânul său, țăranul îi arată scrisoarea din care Török află despre povestea de dragoste pe care soţia lui o trăia în secret. Judecată după vechile legi ale pămȃntului, Ana, după ce jură că cei trei copii sunt legitimi, spune că, dacă tot trebuie să moară, dorinţa ei este să moară decapitată de soţul ei. Furios fiind, soțul ei nu i-a îndeplinit această ultimă dorință”, a explicat, conform sursei citate, Muzeul Castelului Corvinilor.

Întreaga populație din Hunedoara a fost forțată să ia parte la înmormântarea tinerei, în 1557. Groapa a fost săpată chiar de către solul care trebuia să îi ducă scrisoarea. În ce îl privește pe tânărul îndrăgostit, acesta a fost, de asemenea, executat. De-a lungul timpului, mai multe versiuni ale acestui eveniment au început să fie povestite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net