Locația Grădinii Edenului ar fi fost descoperită. Unde ar fi trăit, de fapt, Adam și Eva

Ultima actualizare:

Grădina Edenului, locul idilic în care se spune că ar fi trăit Adam și Eva, după ce au fost creați de către Dumnezeu. Povestea Genezei a fascinat omenirea vreme de milenii, iar pentru o bună bucată din istoria ei, ea nu reprezenta deloc o metaforă, ci era un adevăr extrem de literal și absolut. Iar pentru o mulțime de oameni, Geneza rămâne la fel de importantă și astăzi. Ba mai mult, experții în arheologie biblică spun că ar fi găsit locația Edenului.

Mesopotamia ar fi locația Grădinii Edenului / foto: Wikipedia
Mesopotamia ar fi locația Grădinii Edenului / foto: Wikipedia

Vreme de milenii, povestea Genezei a fascinat lumea, ea fiind considerată mult mai mult decât o simplă metaforă, sau poate chiar mit. Pentru strămoșii noștri, cât și pentru o bună parte din oamenii de astăzi, Geneza are o interpretare literală și absolută, iar Adam și Eva sunt considerați primii oameni care au pășit pe Pământ, în locul idilic lăsat lor de către Dumnezeu. Despre acest loc s-a scris aproape la fel de mult ca despre cei doi strămoși ai omenirii.

Grădina Edenului, un loc idilic, în care Adam și Eva nu duceau lipsă de nimic. Însă, o întrebare căreia toți credincioșii au vrut să îi găsească un răspuns, de-a lungul timpului, este unde, mai precis, este Grădina Edenului. Ei bine, Biblia oferă unele indicii geografice care pot conduce spre un posibil răspuns al acestei întrebări. Iar experții în arheologie biblică cred că știu precis unde se afla locul în care Adam și Eva au trăit.

Locația posibilă a Grădinii Edenului ar fi Mesopotamia

Potrivit textului Biblic, 4 râuri importante străbăteau Grădina Edenului, iar 2 dintre acestea sunt ușor de recunoscut, chiar și astăzi: Tigrul și Eufratul. Cele 2 mari râuri de-a lungul cărora au înflorit cele mai importante civilizații din istorie se află astăzi în Irak. Asta ar însemna că Edenul se afla, cel mai probabil, în Mesopotamia, adică Irakul de astăzi.

Despre celelate 2 râuri, lucrurile sunt ceva mai vagi. Ghihonul ar corespunde unei zone din nord-estul Golfului Persic, în timp ce Pison rămâne un subiect de dezbatere și azi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net