Locul ciudat din Maramureș care a devenit o nouă atracție turistică. Nu trebuie să-l ratezi

Ultima actualizare:

La intrarea în comuna Groși din Maramureș, o formațiune de pietre poziționate în cerc atrage privirile curioase ale trecătorilor. Deși nu este o reminiscență istorică, acest loc ciudat, cunoscut sub numele de Templul Solar, ar putea deveni curând o atracție turistică importantă, datorită filmărilor pentru un nou proiect cinematografic marca Walter Übelhart - "Zalmoxis - Spiritul Lupului".

Templu solar. Foto: Walter Ubelhart
Templu solar. Foto: Walter Ubelhart

Ce este cu acest Templu Solar

Formațiunea de pietre nu este rezultatul unei descoperiri arheologice ciudate, ci este, de fapt, un platou folosit pentru filmarea unor scene pentru noul film. Echipa producției a construit un Templu Solar conform regulilor istorice pentru a reda atmosfera și viața din vremurile antice. Inițial, planul era de a filma într-un sat deja construit la Medieșul Aurit, dar regizorul a considerat că locația nu se potrivește cu conceptul filmului, scriu cei de la Adevărul.

Transformarea în atracție turistică

Cu entuziasm și resurse limitate, echipa a început construcția Templului Solar și a unui sat dacic, folosind fonduri din donații și sponsorizări. Primăria Groși a pus la dispoziție terenul pentru proiect, iar macheta satului și a templului va rămâne în administrarea locală ca parte a unui proiect cultural. Planurile includ transformarea caselor temporare în ateliere de pictură sau fierărie după încheierea filmărilor.

Templul Solar, orientat spre solstițiul de iarnă, atrage deja curiozitatea turiștilor. Cu un „foc viu” care va arde neîncetat în mijlocul templului, acesta va deveni punctul central al atracției. O persoană va fi desemnată să întrețină focul și să primească vizitatorii, transformând experiența într-una autentică și interactivă.

Promovarea Maramureșului prin film

Alegerea locului pentru filmare este o modalitate de a promova locuri frumoase și mai puțin cunoscute din Maramureș. Producătorul filmului, Walter Übelhart, își dorește să scoată în evidență frumusețea naturii din zonă și să ofere vizitatorilor o experiență inedită.

Templul Solar din Maramureș nu este doar un decor pentru un film, ci și o posibilă atracție turistică care poate atrage atenția asupra bogăției culturale și naturale a regiunii. Prin această inițiativă, se deschid noi oportunități de dezvoltare și promovare a turismului în Maramureș, oferind vizitatorilor o experiență unică și autentică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
image
actualitate.net
image
actualitate.net