Locul de vis de lângă România unde trebuie să ajungi măcar o dată în viață. Poate fi vizitat doar din luna aprilie până în luna octombrie

La nici 100 de kilometri de Timişoara, la numai o oră de Arad, vei găsi un loc superb, parcă desprins din povești. Atrage în fiecare an un număr mare de vizitatori din toate colțurile lumii și a devenit viral pe TikTok pentru frumusețea sa. Este vorba despre Aleea Cununilor din Mako, Ungaria.

Aleea Cununilor, un loc de vis în apropiere de România / foto: Facebook
Aleea Cununilor, un loc de vis în apropiere de România / foto: Facebook

Aleea Cununilor este o promenadă suspendată, la o înălțime de aproximativ 20 de metri de sol, deasupra copacilor, de unde-i și vine numele, și lungă cam de 200 de metri. De altfel, destinația din Mako, Ungaria, este renumită pentru tunelul natural format din arborii ce se înalță de-o parte și de alta a drumului, creând o atmosferă romantică și liniștită.

La fiecare pas, peisajul este uimitor și îți taie respirație, totul pare parcă desprins dintr-un basm, iar cei care ajung aici spun că pare ireal la prima vedere. Însă, dacă îți dorești să ajungi în acest loc spectaculos, trebuie să știi că Aleea Cununilor poate fi vizitată din luna aprilie până în luna octombrie, în cursul săptămânii începând cu ora 14.00, iar la sfârșit de săptămână de la ora 10.00.

Aleea Cununilor, locul unde trebuie să ajungi măcar o dată în viață

Biletul de intrare pe Aleea Cununilor costă 15 lei, dar merită din plin. La sfârșitul drumeției, curajoșii se pot întoarce folosind un tobogan tubular lung. Cel mai bun moment pentru a explora această destinație este primăvara și toamna, când vegetația este la apogeu, fie în verdele strălucitor al primăverii, fie în culorile calde ale toamnei.

Vizitatorii care ajung în orașul Mako trebuie să știe că nu numai Aleea Cununilor merită vizitată. Piața Szechenyi, unde bărbații din oraș obișnuiau să se întâlnească pentru a discuta diverse probleme, este pe lista atracțiilor turistice. Aproape de piață se află Palatul chiriașilor, o clădire impresionantă construită în stil baroc, care este și în prezent cea mai reprezentativă clădire rezidențială din întregul oraș. Alte locuri de interes din Mako includ Statuia Cepei, Palatul Poștei, Școala Germană Bartok Bela și vechea biserică reformată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
454708605 8895222737161099 1234390086311424873 n jpg
Balea Lac scaled 1 logo jpg
monede valoroase depositphotos1 jpg
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net