Un vlogger american, surprins de cum arată un oraș din România: „Sunt uluit ce frumos e, părți ale orașului arată ca o operă de artă”

Ultima actualizare:

Un vlogger american stabilit în București a captat atenția publicului internațional cu un videoclip în care explorează frumusețile capitalei României. Dorind să arate conaționalilor săi și altor străini Bucureștiul așa cum îl vede el, vloggerul a reușit să adune mii de aprecieri și comentarii pozitive, dovedind că orașul este pe cale să devină o destinație turistică tot mai populară.

București. Foto: unsplash.
București. Foto: unsplash.

Clipul său a strâns aproape 70.000 de vizualizări pe YouTube și peste 3.100 de aprecieri, iar reacțiile celor care l-au vizionat, majoritatea străini, au fost covârșitor de pozitive, scriu cei de la Adevărul.

Descoperind Bucureștiul prin ochii unui străin

Vloggerul și-a propus să surprindă frumusețea Bucureștiului pe timp de seară, filmând atât centrul vechi, cât și clădirile vechi comuniste, oferind o imagine completă a contrastului arhitectural al orașului. Pe parcursul videoclipului, el a fost însoțit de soția sa, amândoi fiind impresionați de ceea ce au descoperit.

Arhitectura este foarte frumoasă, atât de vechi, cât și de nou. Vezi asta? Blocuri vechi comuniste”, a spus americanul într-un moment de admirație.

Comentariile la videoclip arată entuziasmul celor care l-au urmărit, mulți dintre aceștia exprimând dorința de a vizita România. Unul dintre cei mai activi comentatori a remarcat cât de curate sunt străzile și cât de sănătoși și fericiți par oamenii: „Statuile sunt curate. Străzile sunt curate. Niciun vagabond nu este lăsat să putrezească pe trotuar. Oamenii arată sănătoși și fericiți. Sper că o vor ține tot așa”.

Un alt comentator american a fost impresionat de calitatea vieții pe care a observat-o în videoclip: „Calitatea vieții este palpabilă... Și femeile sunt superbe. Îmi place asta, atât de multe dintre ele încă poartă rochie. Acesta este cu siguranță un semn al unei societăți sănătoase”. El a adăugat și că Bucureștiul a devenit o destinație pe lista sa de călătorii: „Am deja pașaportul, România este pe lista mea”.

Un alt internaut a făcut o comparație neașteptată, asemănând Bucureștiul cu Londra de acum câteva decenii: „Bucureștiul arată ca și Londra acum 40 de ani! Înainte ca imigranții să inunde cu milioanele...”.

Bucureștiul, o bijuterie ascunsă

Mulți dintre cei care au comentat videoclipul au fost de acord că Bucureștiul este o „bijuterie ascunsă” care merită descoperită. O persoană a scris cu entuziasm: „Frate, România pare o bijuterie ascunsă. Minunat! Tu și doamna ta formați un cuplu frumos!”. În plus, un belgian a comentat că România și Estul Europei au o imagine negativă în țara sa, dar el știa că realitatea este alta: „Locuiesc în Belgia și ei ne-au spus mereu că estul Europei este un loc prost pentru a trăi... Dar știam că este invers”.

Alți comentatori au observat atenția la detalii și vibrațiile pozitive pe care le transmite orașul. Un internaut a scris: „Arhitectură grozavă, străzi cu adevărat curate, vibrații chill și multe femei frumoase. Mulțumesc pentru că ai împărătșit astea, Bo”.

Unul dintre cele mai notabile comentarii a fost cel al unui spectator care a descris Bucureștiul ca fiind „o operă de artă”. El a remarcat: „Sunt uluit cât de frumos este. Părți ale orașului arată în mod legitim ca o operă de artă”.

Un alt utilizator a mers și mai departe în aprecierea sa, descriind orașul într-un mod poetic: „Eliberare, răzbunare și tandrețe: luptând cu propriul trecut nebun, niciodată agresiv, dar întotdeauna pasionat și neiertător, o fortăreață a creștinismului și latinității la răscrucea celor trei imperii jefuitoare, Bucureștiul este o stare de spirit uimitoare, mai mult decât un oraș”.

Videoclipul americanului a reușit să inspire mulți oameni să își dorească să viziteze România. Un alt internaut a comentat: „România va fi cu siguranță una dintre călătoriile de descoperire pe care le fac. Caut 3-4 țări diferite pentru a petrece timp pe tot parcursul anului”.

Mulți dintre cei care au vizionat videoclipul au remarcat că mulți români care au plecat din țară în anii 80 și 90 încep să se întoarcă acasă, lucru ce demonstrează creșterea economică și îmbunătățirea calității vieții. Un utilizator a scris: „E amuzant câți români de calitate care au părăsit România în anii 80 și 90 se întorc acasă după ce au trăit mult timp în vest”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2060770343 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net