Un vlogger român a plecat în Ucraina pentru a vedea cum se trăiește acolo. A rămas uimit de prețuri: „În România se plătește de 3 ori mai mult”

Un vlogger român a trăit o experiență fabuloasă, după ce a vrut să vadă cum trăiesc ucrainenii. Deși țara a fost sub presiune și război, iar sărăcia a ajuns să o domine, prețurile sunt mai mici ca în România.

Prețurile din Rusia la supermarketuri
Prețurile din Rusia la supermarketuri

Cosmin Avram, un vlogger cunoscut a călătorit în Ucraina pentru a doua oară și a vrut să testeze mâncarea, dar să vadă și prețurile la restaurante și supermarketuri. Se pare că românul a rămas plăcut impresionat.

„Din păcate, multe magazine sunt închise, cam aceasta este situația. Am găsit un local drăguț, așa că o să mâncăm. Aici avem sushi Philadelphia și avocado, somonul arată foarte bine, ghimbir și wasabi. Gata, masa este completă, au venit legumele, supă, supă de pui cu ou și foarte mult mărar. Aici avem carne de vită, arată și miroase foarte, foarte bine și celebrul suc de portocale.

Avem dovlecei, ciuperci, ardei gras, vinete cu un sos pe deasupra. Andreea a mai comandat un mojito. Să avem poftă și bine ați revenit în Ucraina. Haideți să testăm carnea, Andreea  o să vină mai aproape să vedem cum e făcută. Perfect. Ia vedeți. Uite, Doamne ferește și nu glumesc. E perfectă. La un preț incredibil, o să vă spunem la final”, a spus vloggerul în filmulețul publicat pe Youtube.

„În România cred că se plătește de 3 ori mai mult această masă”

Înainte să servească masa la restaurant, Cosmin Avram a spus că deși pare un local de lux, cu prețuri exorbitante, acestea sunt doar aparențe.

„Chiar dacă pare un restaurant scump, un restaurant de fițe, să știți că nu este așa. În România cred că plătește trei ori mai mult pe această masă. Gata, 1617 grivne. 180 de lei, 36 de euro. Haideți să filmăm câteva prețuri în supermarket. Pe lângă asta vreau să vă arăt și supermarketul, pentru că arată foarte, foarte interesant”, a adăugat acesta.

În magazine, prețurile sunt mult mai mici decât în România, însă există și produse scumpe.

„Acesta arată salată beuf sau salată rusească la 104. În partea aceasta avem măsline vărsate. Pur și simplu îți iei de aici, te servești singur. Pui în caserolă, le cântărești și cam asta a fost. Foarte, foarte multe sortimente de brânză. Cam așa se vând ouăle vărsate. Miere de albină, 13 grivne. Și asta pare zahăresită. 75 de grivne. Să vedem cât are. Cine înțelege, dacă înțelege cineva

De arătat arată bine. 350 de grame. Aici avem foarte multe mezeluri. Cârnați, costiță. 24, 100 de grame. 43 de grivne, 100 de grame. Cârnați de acolo. Parizer, Mortadella. Sigur, este Pariser acesta.  37 de grivne, 100 de grame. Aici avem mâncare gătită. Aici avem foarte multe lucruri interesante. Avem și sărmăluțe. Așa arată. 33 de grivne. 34, de fapt, 100 de grame”, a mai spus Cosmin Avram.

„Foarte, foarte multe lucruri interesante”

Într-o altă parte a magazinului, vloggerul a găsit ulei, pește de import, dar și legume.

 „Legume, văd vinete acolo. Ardei copt. Haideți să vedem uleiul. Ulei de floarea soarelui, 61 de grivne. Cred că este cel mai ieftin. Nu, avem aici la 54. 54, cam acesta este prețul. Cam pe aici se învârt prețurile. Cel de 2 litri, 119. L-am găsit pe acesta în ofertă la 48. Este ceva mai... Pe partea opusă avem ulei de măsline.

Extravergine, 750 de grivne. 0,75 de mililitri. Acesta este ceva mai scump, 1.100. Are un litru, jumătate de litru, la 800 de grivne. Am găsit și o marcă ceva mai cunoscută, un litru, 1.000 de grivne. Nu pare ieftin. Ton Rio Mare. 480. 3 cutii de 80 de grame, 480. Avem și la bucată, 100 de grivne, cutiuța. Foarte, foarte multe lucruri interesante”, mai spune el.

Tot în același magazin a dat de rafturi cu dulciuri de import, fructe și legume locale. 

„Supermarketul este foarte mare. Ferrero Rocher. 660 de grivne, 300 de grame. Raffaello, 150 de grame, 184 de grivne. Ciocolată, cât cuprinde. Vezi ce e aici. Aici avem legumele. Varză, 11 grivne. Ceapă, ceapă vărsată, 14-15 grivne. Kilogramul, cred, pentru că nu este afișat 100 de grame. 16 grivne, kilogramul de cartofi. Morcov, la 16.60. Aici, cred că avem speclă roșie. 15 grivne. Cartofi dulce, 150 de grivne. 39, de fapt 40 de grivne, cartoful roșu.

 Lămâi, 80 de grivne, kilogramul. Portocalele, 59. Banane, 63 de grivne, pe kilogram. Ananasul, 170. Mere, pere, acestea, 145. Merele, 45 de grivne. Avem și la 29, la 30 de fapt. Veziți cât de bine arătă aceste roșii. 170 de grivne, kilogramul. Cele de lângă sunt 99. Alune, 27 de grivne, 100 de grame”, au fost alte produse remarcate de tânărul vlogger.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
sacalul poza mare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net