Reacția furibundă a unui străin după ce a făcut cumpărături într-un magazin din România: „Prețurile și inflația au ajuns la cote nebunești”

Prețurile cresc tot mai mult în România, iar acest lucru a fost remarcat chiar și de străinii care s-au stabilit aici în ultimii ani. Din cauza inflației, costurile au devenit din ce în ce mai mari, lucru care îi nemulțumește teribil pe locuitori. 

Prețurile din România îi nemulțumesc tot mai mult pe străini
Prețurile din România îi nemulțumesc tot mai mult pe străini

„Prețurile și inflația din România au ajuns la cote nebunești”

Un turc stabilit la noi în țară a împărtășit pe un grup de Facebook o experiență pe care a trăit-o recent la cumpărături. Acesta și-a fotografiat coșul cu produse și și-a exprimat nemulțumirea printr-o postare la care au reacționat și alți cetățeni deranjați de aceeași situație.

„Acest coș de cumpărături abia umplut m-a costat 325 lei (65 euro!), iar asta fără carne sau pui - doar niște conserve de ton și fasole. Prețurile și inflația din România au ajuns la cote nebunești, dar salariile nu au ținut pasul!”,  a scris acesta, conform Adevarul.

Reacțiile nu au încetat să curgă, iar mulți străini stabiliți la noi l-au aprobat pe individ, în timp ce alții l-au contrazis și atacat dur, spunându-i să plece din România.

„Ia-ți un bilet spre Istanbul doar dus”, i-a spus un român.

Totuși, majoritatea internauților s-au arătat de acord cu postarea turcului nemulțumit de prețurile din România.

„Românii observă, dar se pare că nu fac nimic în privința asta. Din 2021 prețurile la cumpărături au crescut (la unele articole peste 60%). Pentru mine cumpărăturile într-un supermarket din România sunt mult mai scumpe decât Zurich”, a comentat un străin.

„Am văzut inflația din București. Anul trecut, după cinci ani grozavi în București, m-am mutat la Roma. Unele lucruri sunt mai scumpe la Roma, sigur, dar nu și mâncarea. Este la fel sau chiar mai puțin, oricum. Și apa este gratis! Fântâni peste tot și în restaurante nimeni nu se supără că ceri apă de la robinet care are gust ok”, a spus altcineva.

„E o nebunie aici, în Marea Britanie, am încărcat căruciorul cu diverse chestii cu 65 de lire sterline. Şi nu mănânc carne”, a scris un alt internaut.

„Salariile nu au ținut niciodată pasul cu inflația”

Un alt român stabilit în afara țării a comparat prețurile din România, cu cele din Hong Kong, unde alimentele costă mai puțin, spune el.

„Ca familie de 4 (2 adulți, un copil și un copil mic) cheltuim săptămânal în jur de 400 lei pe alimente și suntem mai mult decât bine (avem și carne inclusă). Având în vedere că în Hong Kong cheltuiam aproximativ 150-180 de euro pe săptămână pentru mai puține lucruri, încă simt că prețurile alimentelor de aici sunt rezonabile”, a mai comentat un român.

O româncă stabilită în SUA a ținut să precizeze că prețurile din România sunt la fel cu cele din America, însă evident că salariile nu sunt la același nivel.

„Wow, asta e o nebunie. Sunt româncă și locuiesc în SUA acum. Cred că pot cumpăra la fel și aici, la același preț, dar nici nu pot să compar salariul de aici cu ce e în România”, spune românca.

„Salariile nu au ținut niciodată pasul cu inflația. Am observat și eu că atunci când călătoresc mâncarea este mult mai ieftină decât acasă, chiar dacă în aceleași supermarketuri de marcă”, a mai scris unul din membrii grupului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
oameni salvati inundatii galati FOTO ISU GALATI (3) jpg
Copil bolnav FOTO Shutterstock jpg
dig vaslui jpg
trandafiri, freepik jpg
vladimir putin gettyimages jpg
neil cox j antic nud biciclisti profimedia (3) jpg
calorifer_shutterstock 2123771615 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net