Orașul surprinzător din România care a fost votat cel mai bun pentru tineri. E pe locul 1 la capitolele fericire și accesibilitate

Ultima actualizare:

Cel mai bun oraș din România pentru tineri oferă nu doar o viață plină de oportunități, ci și una calmă și satisfăcătoare. Conform unui studiu recent, orașele din România au fost evaluate pentru a identifica cel mai favorabil mediu de trai pentru tineri.

. Iași a fost identificat ca fiind cel mai bun oraș pentru tineri / foto: Pixabay
. Iași a fost identificat ca fiind cel mai bun oraș pentru tineri / foto: Pixabay

Rezultatele sugerează că mutarea într-un astfel de oraș poate aduce un nivel ridicat de satisfacție și fericire.

Cine a participat la studiu

Studiul intitulat „Tineri după pandemie: Orașe Fericite” a fost realizat pentru a evalua gradul de fericire al tinerilor din România, incluzând un eșantion de peste 5.000 de persoane cu vârste între 15 și 29 de ani.

S-au analizat șase orașe mari din țară care sunt considerate centre importante pentru tineret: Cluj-Napoca, Târgu Jiu, Timișoara, Bacău, Constanța, Baia Mare și Iași. Studiul a avut în vedere mai multe aspecte, inclusiv gradul de fericire, percepția siguranței, și opiniile privind îmbunătățirile necesare în orașele respective.

Rezultatele au arătat că, pe o scară de la 1 la 10, nivelul mediu al fericirii tinerilor din România este de 6.69. Iași a fost identificat ca fiind cel mai bun oraș pentru tineri, având cele mai mari scoruri în ceea ce privește fericirea și accesibilitatea.

De asemenea, Cluj-Napoca a fost apreciat pentru curățenia sa și coeziunea socială. În contrast, Constanța a fost percepută ca având cei mai puțini tineri fericiți.

Ce spun organizatorii obiectivele studiului

În cadrul studiului, András Farkas, Co-Fondator și Director Strategic al Grupului PONT, a menționat:

„Prin acest studiu ne-am propus să înțelegem situația tinerilor din România pentru a stabili un punct de plecare clar în formularea obiectivelor și planurilor de acțiune.

Programul nostru vizează dezvoltarea unor zone urbane care să ofere oportunități adecvate pentru tineri, prin creșterea stării lor de bine și asigurarea unui mediu urban care să corespundă nevoilor lor.

De asemenea, ne dorim să contribuim la dezvoltarea economică și socială a comunităților, bazându-ne pe resursele locale existente. Înscrierea în acest program este deschisă până la data de 2 iunie 2022.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net