Locul de vis din România unde poți scăpa de aglomerație în minivacanța de 1 Mai! E o adevărată comoară

Minivacanța de 1 Mai este un bun prilej de a descoperi comorile ascunse din România, astfel că unul dintre locurile de vis ce merită vizitate în aceste zile se află în inima județului Cluj. Frumusețea lui întrece orice basm!

Locul de vis din România unde poți petrece minivacanța de 1 Mai
Locul de vis din România unde poți petrece minivacanța de 1 Mai

Vorbim despre Valea Drăganului, un sat din comuna Poeni, aflat la granița Munților Vlădeasa cu Munții Meseș și Depresiunea Huedin. Frumosul sat a stârnit entuziasmul utilizatorilor de TikTok ce nu contenesc să posteze imagini cu acest loc care le-a cucerit inimile. Zona este străbătută de Râul Drăgan, iar peisajele te poartă într-un vis din care nu ai vrea să te mai trezești. Din fericire, în zonă există nenumărate unități de cazare pentru toate buzunarele, atenție însă, unele dintre ele mai au disponibile doar câteva camere!

Conform Booking.ro două nopți de cazare pentru doi adulți la unitățile de cazare din zonă și împrejurimi pot varia între 260 de lei și chiar 2.000 de lei! În schimb dacă vreți să vizitați zona în altă perioadă, să știți că puteți găsi prețuri de 150 de lei pe noapte la unele pensiuni. În zonă există pensiuni desprinse parcă din povești, unde puteți dormi în căsuțe tradiționale, cu decoruri rustice și colorate pe lângă care trec mici pârăuri. Ori dacă vreți ceva mai luxos, vă puteți relaxa în resorturi unde găsiți toate facilitățile pentru o vacanță perfectă.

Cum poți petrece în locul de vis de 1 Mai

Barajul Valea Drăganului

Barajul este cunoscut și sub numele de Floroiu și se află la aproximativ 70 de kilometri de Cluj. Barajul adună apa celor dăuă râuri Drăgan și Sebeșl. Cei dornici să îl viziteze trebuie să știe că accesul se poate face de pe DN1 Cluj-Oradea pe la halta Valea Drăganului. Este al doilea baraj ca mărime din țară și are forma unui ,,nai gigant de beton”, fiin populat cu păstrăvi, cleani și alți pești răpitori. Este locul perfect pentru iubitorii de natură care vor să scape de agitația orașelor. În satul Valea Drăganului, vizitatorii se pot bucura de un mic muzeu dedicat lui Lucian Blaga. 

Pașii însă vă pot purta mai departe de atât. Dacă explorați zona îndeajuns puteți ajunge la Cascada Moara Dracului aflată în imediata apropiere a barajului, dar și la Cascada Răchițele numită și Vălul Miresei, din localitatea Răchițele, comuna Mărgău.

Cetatea Bologa

Tot în zonă puteți păși pe urmele istoriei descoperind Cetatea Bologa și Castrul Resculum. Pe unul dintre malurile Râului Henț se găsește o frumoasă forțăreață atestată documentar  pentru prima dată în anul 1304 sub numele de Sebuswar, cunoscută azi drept Cetatea Bologa. Regele Sigismund de Luxemburg a donat Bologa împreună cu Cetatea Bran lui Mircea cel Bătrân, imedia după ce a fost semnat tratatul de alianță împotriva Imperiului Otoman în 1399 la Brașov. Tot aici veți găsi și ruinele castrului roman Resculum, cea mai timpurie așezare din zonă, ridicat în jurul anului 106! Astăzi ce a mai rămas din el poate fi văzut în locul numit Grădiște, unde pot fi văzute și ruinele unei băi romane. Sigur veți adora o astfel de incursiune în timp. 

Muzeul Memorial Octavian Goga

Domeniul de la Ciucea este unul dintre cele mai importante monumente istorice din zonă și se află la doar 5 kilometri de Valea Drăganului. Aici puteți vizita Casa Ady Andre, o frumoasă clădire-castel în care a locuit poetul al cărui nume îl poartă, dar și Casa Albă ce adăpostește o superbă expoziție etnografică. Tot aici găsim și biserica de lemn adusă tocmai din localitatea Gâlpâia, alături de mănăstirea cr poartă hramul. Nașterea Maicii Domnului”. Aici găsim și Mausoleul iubirii, locul unde se odihnesc pe veci soții Goga, ce au iubit din suflet acest domeniu superb și plin de istorie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net