Locul din România unde se respiră cel mai curat aer: „Este marea de la munte”

România dezvăluie regiuni de o frumusețe rară, care sunt din ce în ce mai descoperite de către turiști străini. Un astfel de loc fascinant este „Marea” de la altitudinea de 900 de metri, situată într-o zonă care beneficiază de cel mai pur aer din întreaga țară.

Stațiunea Colibița se află la altitudinea de 830 de metri / foto: Facebook
Stațiunea Colibița se află la altitudinea de 830 de metri / foto: Facebook

Este vorba despre Colibița, o stațiune în partea nordică a Văii Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud. Aici, natura oferă atât o oază de relaxare, cât și o varietate de trasee pentru drumeții și activități sportive.

Stațiunea Colibița se află la altitudinea de 830 de metri, fiind încadrată de impunătorii Munți Bârgău și Călimani. Este o destinație de basm, îndrăgită de mii de turiști în căutare de odihnă sau aventură pe crestele munților.

Colibița sau „Marea de la munte”

Colibița, cunoscută sub numele de "Marea de la Munte", atrage din ce în ce mai mulți străini, inclusiv personalități notabile precum Charlie Ottley, un renumit producător englez, care a inclus această stațiune în documentarul său "Flavours of Romania", difuzat pe o platformă de streaming.

Una dintre atracțiile principale ale stațiunii este lacul Colibița, cu o lungime de peste 13 kilometri, care poate fi explorat cu bărci de pescuit, caiace și hidrobiciclete.

Oana Milea, manager de pensiune, subliniază, potrivit Observator, faptul că în afara peisajului spectaculos, stațiunea oferă o gamă variată de activități recreative, atât în interior, cât și în aer liber.

În stațiunea Colibița găsești și mâncare delicioasă autentică

Pe lângă frumusețea naturală, stațiunea Colibița încorporează tradiții locale, costume autentice, povești captivante ale locuitorilor și, nu în ultimul rând, produse locale. Acest fapt a determinat deschiderea a 13 puncte gastronomice de către localnici.

Maria Bidian, proprietara unei pensiuni, explică motivul pentru care a decis să deschidă un astfel de punct gastronomic: „Am considerat că ar fi bine să deschid un punct gastronomic să pot eu direct în fața clientului să îmi prezint produsele mele.”

Zona Colibița este declarată arie naturală protejată și este recunoscută pentru calitatea aerului său, cu o concentrație de ozon similară celei din Munții Alpi. Istoria localității datează încă din anul 1760, iar până în 1940, Colibița era o stațiune climaterică renumită, recomandată pentru tratarea afecțiunilor pulmonare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net