Locul din România pe care nu ai voie să-l ratezi în weekend! De ce este unic în țara noastră

Ultima actualizare:

E weekend, soarele se arată tot mai generos cu noi, iar natura se trezește la viață, motiv pentru care mulți dintre noi plănuim mici escapade prin care să ne bucurăm de timpul liber. Din fericire bogățiile țării noastre sunt asemenea unui izvor nesecat, și pe zi ce trece mai descoperim câte un loc scos parcă din povești unde să putem mergem. Un asemenea loc este Delta Neajlovului, unde pe lângă peisajele de vis, ne putem bucura alături de familie de o mulțime de activități. Atenție se află aproape de București!

image

Delta Neajlovului cunoscută drept și Balta Comana se află în Parcul Natural Comana, undeva la aproximativ o oră distanță de Capitală. O putem numi o mică deltă, aceasta clasându-se pe locul doi când vine vorba despre biodiversitate, nu degeaba este declarată zonă protejată. Locul  acesta este casa a 141 de specii de păsări, 31 de specii de mamifere și aproape 20 de specii de pești, făcând din el un adevărat paradis, potrivit Octeus.

Odată ce ajungi aici vei fi întâmpinat de egrete, lebede sau țigănușul și cleanul de Comana, două specii care trăiesc doar în această zonă unică. Un adevărat tablou de peisaje, unde drumețiile devin o încântare deosebită.

Ce poți face în Delta Neajlovului

Spre bucuria turiștilor în zonă există multe unitiță de cazare unde puteți găsi oferte foarte bune, cea mai cunoscută variantă fiind Casa Comana. Odată cazați urmează să vă distrați! Printre activitățile pe care le puteți face aici sunt plimbările cu caiacul pe Delta Neajlovului. Alături de cei dragi puteți descoperi unghere ale zonei unde bărcile cu motor nu pot pătrunde. Iar prețul este cu adevărat avantajos față de alte locații: 160 de lei pe loc. După o plimbare relaxantă cu caiacul vă puteți distra cu cei mici la Parcul de Aventură Comana! Acesta se află în comuna Comana, în apropiere de deltă, fiind un loc pe care copiii îl vor iubi instant.

Acolo înconjurați de bogățiile naturii, cei mici se pot cățăra pe traseele din copaci și chiar să treacă cu tiroliana peste apă. Desigur, și adulții îi pot însoți în aventura lor într-o barcă cu vâsle, cei care să, vor ceva mai relaxant puteți merge cu vaporașul pe apă. Pentru cei pasionați de precizie, puteți merge la la tir cu arcul sau darts. Dacă vă place să jucați tens de masă, sunteți norocoși pentru că parcul vă pune la dispoziție și acest joc. Mai mult, cei cărora nu le este teamă să înfrunte înalțimea, se pot distra pe peretele de cățărat din parc. 

Cei ce preferă, mai degrabă, un loc în care să se poată plimba în voie și să viziteze locuri speciale, trebuie să știe că zona nu duce lipsă de asemenea obiective turistice. Puteți merge la Mănăstirea Comana sau la Fântâna lui Vlad Țepeș, și tot în zonă găsiți Casa Memorială Gelu Naum, locul unde scriitorul a așternut pe hârtie nenumărate dintre operele sale. Nici arta vizuală nu este exclusă din discuție. Tot în zonă găsiți Moara de Hârtie, un muzeu atelier unde se organizează workshop-uri de pictură și caligrafie, o destinație potrivită chiar și pentru excursiile de la școală. 

Și după atâta distracție, vine vremea să serviți o masă copioasă, aici găsiți o mulțime de restaurante unde vă puteți face poftele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net