Locul simplu din România care este de o frumusețe covârșitoare. Unde se află cea mai veche mănăstire lupestră. VIDEO

Mănăstirea Corbii de Piatră este un loc de o frumusețe rară și o încărcătură spirituală aparte, ce atrage vizitatori din toată țara și nu numai.

Mănăstirea Corbii de Piatră
Mănăstirea Corbii de Piatră

Situată în satul Jgheaburi, județul Argeș, la o distanță aproximativ egală de București, Sibiu și Brașov, acest lăcaș de cult unic este cea mai veche mănăstire rupestră din România, datând din secolul al XIV-lea.

Cu o construcție remarcabilă, săpată direct într-un perete masiv de stâncă, Mănăstirea Corbii de Piatră impresionează prin simplitatea și frumusețea sa. Este, de asemenea, cea mai veche biserică pictată din România, conservând fragmente rare de picturi murale originale.

Care este povestea Bisericii Corbii de Piatră

Acest loc unic se remarcă nu doar prin vechimea și construcția sa, ci și printr-o caracteristică rar întâlnită în bisericile ortodoxe din lume: două altare, o particularitate care adaugă o dimensiune deosebită atât arhitecturală, cât și spirituală.

Legendele locale povestesc despre călugării îmbrăcați în straie negre, asemuiți cu corbii, de unde ar proveni și numele mănăstirii. Mai mult, se spune că aici ar fi fost pietrificați uriași, adăugând un farmec mitic locului.

Așa cum descriu și cei de la blogul de călătorie Călători în Bascheți, Mănăstire Corbii de Piatră este un loc "fascinant, simplu și de o frumusețe covârșitoare." Ei au reușit să descopere energia acestui loc special și să se bucure de istoria sa săptămâna trecută, iar experiența lor sugerează că acesta este un loc pe care merită să îl adaugi pe lista ta de vizite.

Fanii celor doi vloggeri au fost foarte încântați de acest loc absolut deosebit, mai puțin știut de turiștii amatori de experiențe unice.

„Da ...sa urcați sus și sa va duceți în stânga deasupra bisericii ...atingeți solul...unii pot simți câmpul de energie ...copilul îmi spunea ca poate vedea aura fiecărei persoane de acolo”, a scris o internaută.

„Este superb acolo!Am descoperit o zona frumoasă mai puțin aglomerată. Am fost și am văzut copacii pietrificati și ferigile uriașe(care momentan erau mai micuțe încă nu atinsese maturitatea)”, a mărturisit altă internaută.

Cum ajungi la Mănăstirea Corbii de Piatră

Accesul la mănăstire este ușor, fiind la doar două ore și jumătate de condus din București, Sibiu sau Brașov. Călătoria până la Jgheaburi te poartă prin peisaje pitorești, iar odată ajuns, vei descoperi o oază de liniște și spiritualitate, în care te vei simți departe de agitația cotidiană.

Dacă nu ai fost încă aici, acum este momentul să îți planifici vizita și să te lași fascinat de acest loc aparte. Și nu uita să spui și prietenilor despre el! Pentru alte destinații inedite, urmărește blogul Călători în Bascheți pentru a descoperi noi locuri de poveste.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net