Stațiunea din România care s-a clasat pe locul 1 în topul celor mai frumoase destinații în 2024. Locul este cu adevărat fabulos și a fost luat cu asalt de turiști

Peste 200 de experți au analizat orașele și stațiunile înscrise în concursul „Destinația anului 2024”. De asemenea, în stabilirea clasamentului, votul publicului a avut și el un rol important. Iată ce destinație din România a fost desemnată cea mai frumoasă stațiune.

Stațiunea Bran, preferata turiștilor în 2024
Stațiunea Bran, preferata turiștilor în 2024

Stațiunea Bran, pe locul 1 la concursul „Destinația anului 2024”

Se pare că cea mai frumoasă stațiune din România nu este nici Mamaia, dar nici Sinaia, ci mai degrabă stațiunea Bran. Aici vin o mulțime de turiști pentru a vizita Castelul lui Dracula. Locul este cu adevărat fabulos, iar vizitatorii sunt extrem de atrași de oferta gastronomică.

De asemenea, pe locul 2 în clasament se află Băile Felix, în timp ce Sovata ocupă locul 3. Anul trecut, marele premiu a fost câștigat de stațiunea Mamaia, însă acum a primit doar o distincție specială pentru cea mai bună destinație de la Marea Neagră.

„Cele mai disputate secțiuni, care au suscitat o mobilizare extraordinară a românilor, au fost câștigate de municipiul Sibiu, care a primit trofeul ”Orașe care Inspiră”, de localitatea brașoveană Bran, situată pe primul loc la categoria ”Stațiuni Turistice” și de satul sibian Biertan, cu cele mai multe voturi la categoria ”Sate de poveste”.

Cetățile dacice din munții Orăștie, Castelul Corvinilor, Eco Regiunea Delta Dunării au fost declarate câștigătoarele altor trei categorii foarte disputate – ”Tărâmuri cu tradiție și istorie”, ”Atracții Cultural-educative”, respectiv „Regiuni Eco-turistice””, spun organizatorii concursului „Destinația anului 2024”.

300 de destinații au participat la „Destinația anului 2024”

De asemenea, cei responsabili de organizarea evenimentului, au înmânat trofeele marilor câștigători, în cadrul galei care s-a desfășurat la Ateneul Român. Important de menționat este și faptul că această competiție a inclus 12 categorii, iar votul care a cântărit cel mai mult în desemnarea învingătorilor a avut loc în intervalul 31 ianuarie-8 mai 2024. La acest concurs au participat peste 300 de destinații, atât din țara noastră, cât și din Moldova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2437493777 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 proverbe japoneze jpg jpeg
Panait Istrati. Pe verso, însemnarea: „Atena 1928 1 ianuarie” (© ANR, SANIC, Colecția Documente Fotografice, F I 6776)
oameni salvati inundatii galati FOTO ISU GALATI (4) jpg
padure pixabay jpg
image png
card energie jpg
furt dupa accident jpg
Transfagarasan ilustrate (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net