Metoda ingenioasă folosită de grădinarii cu experiență! Cum înmulțim trandafirii în apă

Dacă dorim să creștem trandafiri noi din unii deja existenți, există o metodă foarte simplă, pe care o folosesc deja toți grădinarii cu experiență. Practic, tot ce trebuie să facem este să știm cum, precis, putem utiliza apa! Iar folosind acești pași simpli, vom putea înmulți ușor trandafirii în apă!

Este o metodă ingenioasă și simplă
Este o metodă ingenioasă și simplă

Mulți români aleg să își înmulțească trandafirii în apă, iar dacă avem prieteni și rude care stau la curte, sau au aceste plante în apartament, poate că am mai văzut sticle de apă în care deja au crescut rădăcinile unor trandafiri noi, ce așteaptă să fie plantați în pământ.

Procedeul este unul simplu, tot ce trebuie să facem este să selectăm tulpini sănătoase, de la trandafirii pe care vrem să îi înmulțim. Acestea trebuie să fie verzi, puternice și să aibă măcar grosimea unui creion. Ideal ar fi ca tulpina aleasă să fi înflorit recent, sau să fie pe cale de a înflori. De asemenea, ea trebuie să aibă măcar trei frrunze, cât și 15 – 20 cm lungime.

Cum înmulțim trandafirii în apă

Apoi, va trebui să ștergem lamele unui foarfec cu alcool sanitar și să tăiem chiar sub nodul unei frunze. Frunzele din jumătatea inferioară a butașului trebuiesc îndepărtate, iar în vârf este necesar să păstrăm măcar două sau trei frunze.

Mai departe, trebuie să răzuim foarte ușor partea de jos a tulpinii, pentrru a stimula creșterea rădăcinii. Acest detaliu este opțional, dar rădăcinile vor apărea mai rapid dacă urmăm și acest pas.

Apoi, umplem un borcan cu apă și să punem butașul în el. Jumătatea inferioară a acestuia, unde am îndepărtat frunzele, trebuie să fie scufundată complet în apă, iar apoi trebuie să punem borcanul într-un loc luminat puternic, dar nu direct, de către Soare.

Pașii care ne garantează trandafiri mai frumoși ca oricând

 Este important să schimbăm apa la câteva zile, pentru a preveni apariția bacteriilor. Și chiar dacă frunzele se ofilesc puțin, atât timp cât tulpina rămâne fermă, nu avem de ce să ne facem griji.

În general, ar trebui să dureze între șase și opt săptămâni ca rădăcinile să se formeze complet. Atunci când acestea deja au câțiva centimetri și sunt bine formate, butașul trebuie transplantat într-un ghiveci plin de pământ bine drenat. După ce am acoperit rădăcina, planta trrebuie udată foarte ușor și pusă la umbră, câteva zile.

Mai departe, trebuie să ne asigurăm că udăm regulat planta, însă nu îndeajuns de mult încât solul să devină îmbibat. În timp, noul trandafir poate fi pus în zone cu mai multă lumină și mmutat în grădină, sau într-un ghiveci mai mare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Adrian Daminescu, de nerecunoscut jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
12 08 vin alb (2) jpg
Targ de Craciun Craiova 2023   027 jpg
americani png
cristela georgescu colaj facebook jpg
fructe pixabay jpg
calin si cristela georgescu facebook jpg
pisica istock jpg
steaguri pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net