Minunile ascunse din România. Unde se află satul în care localnicii ajung doar cu scara

Ultima actualizare:

România se dezvăluie ca o țară plină de mister și surprize pentru cei pasionați de călătorii și aventură. Într-adevăr, pentru o experiență cu totul aparte, trebuie să pășești într-un loc special, un colț de lume cu totul și cu totul aparte: satul Ineleţ.

Satul izolat se află în Munții Cernei, din Caraș-Severin / foto: Vizitează România
Satul izolat se află în Munții Cernei, din Caraș-Severin / foto: Vizitează România

Aflat în inima județului Caraș-Severin, satul Ineleţ se ascunde în frumusețea sălbatică a Munților Cernei. Pentru a ajunge în acest loc îndepărtat și izolat, trebuie să urci patru scări de lemn, fiecare cu o lungime de aproximativ 100 de metri, montate pe stânci abrupte și vechi de zeci de ani.

După ce ai învins aceste trepte vertiginoase, te așteaptă încă o aventură: o călătorie pe jos de aproximativ două ore prin pădurea densă, deoarece mașinile nu au acces în satul Ineleţ.

În acest colț uitat de lume, tradițiile persistă încă vii. Locuitorii îmbracă încă opinci tradiționale, iar școala servește doar câțiva copii. Serviciile religioase sunt oficiate de preot o dată la două săptămâni, iar proviziile sunt cumpărate de la un magazin situat la două ore distanță.

Traseul alternativ durează mai mult de patru ore

Cu toate acestea, există și o altă cale de acces în satul Ineleț, prin traversarea unei păduri aflată la aproximativ 26 de kilometri de Băile Herculane. Cu toate că acest traseu durează mai mult de patru ore, localnicii preferă să utilizeze scările ca mod principal de acces.

Atât presa locală, cât și cea internațională au scris despre minunea acestui sat izolat. "Există un sat în România, parte a localității Cornereva, în care oamenii ajung acasă doar pe o scăriță improvizată.

„Câțiva bușteni înfipte în stâncile înalte reprezintă singura cale de acces către Ineleţ, un sat din județul Caraș-Severin", a relatat presa despre această uimitoare comunitate izolată.

Comuna Cornereva, din județul Caraș-Severin, adună 40 de sate, risipite în munții Cernei, și în jur de 3.000 de suflete. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
green bank cel mai linistit oras din lume jpg
mario ilie roman uk jpg
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net