Misteriosul „om din Taured”. Legenda călătorului dintr-un „univers paralel”

Ai auzit vreodată de „Omul din Taured”? Legenda, cunoscută și sub numele de „Misterul Taured” sau „Omul fără țară”, relatează povestea unui bărbat misterios care a ajuns pe un aeroport din Tokyo, ţinând în mână un paşaport emis de o ţară europeană numită Taured. O țară care nu există! „Omul din Taured” a devenit una din cele mai cunoscute legende urbane despre existența unei lumi paralele.

Povestea „omului din Tuared”, bărbatul venit dintr-un „univers paralel” / Foto: Pixabay
Povestea „omului din Tuared”, bărbatul venit dintr-un „univers paralel” / Foto: Pixabay

Într-o banală zi a lunii iulie din anul 1954, pe Aeroportul Haneda din Tokyo, în timpul verificărilor vamale, apare un bărbat caucazian, îmbrăcat într-un costum convenţional, de vârstă medie. Deși părea un călător oarecare, acest om avea să provoace haos doar câteva minute mai târziu. El a spus că se afla într-o călătorie de afaceri în Japonia, doar că, atunci când și-a prezentat pașaportul, care era aparent legitim, vameşii l-au condus pe bărbatul misterios spre biroul de interogare. De ce?

Pentru că era emis de o ţară din Europa numită Taured. O țară care nu există! Omul a explicat că Taured se află în Europa, între Franța și Spania. A indicat-o chiar și pe hartă, doar că această țară este Principatul Andorra.

Totuși, când l-au confruntat pe bărbat cu privire la această falsitate, acesta a devenit frustrat. El a insistat în fața lor că Taured exista, având o existență de mai bine de 1.000 de ani. Autoritățile japoneze au luat decizia de a îl caza la un hotel local până când vor putea clarifica situația, într-o cameră la etaj, încuiată, bine păzită și fără balcon. Însă, surprinzător, în dimineața următoare, acesta dispăruse fără urmă, relatează Adevărul.ro.

Mit sau adevăr?

Povestea „Omului din Taured", așa cum a ajuns să fie cunoscut, a devenit una dintre cele mai cunoscute legende urbane din istoria modernă despre universuri alternative sau paralele, fiind posibil ca omul însuși să se fi strecurat din greșeală în dimensiunea noastră.

Și totuși, conform știrilor apărute în presa vremii, legenda provine dintr-un incident real. Anul nu ar fi fost 1954, ci 1959, iar bărbatul nu venea dintr-un univers alternativ, ci era un călător ilegal. Identificat ca fiind John Allen Kuchar Zegrus, în vârstă de 36 de ani, omul călătorea de ceva vreme cu un pașaport fals, iar înșelătoria sa a luat sfârșit în Japonia, unde a fost condamnat pentru intrare ilegală și fraudă, în aprilie 1960. De aici, povestea a luat o turnură mult mai întunecată. Când a aflat că este condamnat la un an de închisoare, Zegrus s-a ridicat și și-a tăiat brațele cu o bucată de sticlă pe care o ascunsese în gură. „Mă sinucid!” a amenințat el.

Chiar dacă ar fi fost dus de urgență la un spital, se pare că, în cele din urmă, și-a ispășit pedeapsa, dar identitatea și originea lui rămân un mister. Soția sa, care avea 30 de ani la momentul respectiv, ar fi fost repatriată în Coreea de Sud. Nu este clar ce s-a întâmplat cu ea. Unii sunt de părere că Zegrus a venit din Algeria, deoarece a menționat locuri precum Tamanrasset (despre care a afirmat că este capitala Taured „la sud de Sahara”) și Tuared (o variație a ortografiei cuvântului Taured, despre care se crede că este o variantă greșită a Tuareg).

Cu toate acestea, au existat numeroase voci care au susţinut că, de fapt, bărbatul cu pricina venise dintr-o altă dimensiune sau un univers paralel. S-au scris cărți despre el și este un subiect preferat pe TikTok și YouTube, atrăgând atât teoreticienii conspirației, cât și internauți motivați de pură curiozitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
bani jpg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cuplu fericit jpg
lacul de smarald ighiel jpg
Smiley Neversea
1 mai muncitoresc jpg
vila descoperire vezuviu jpg
Cozonac
image
actualitate.net
image
actualitate.net