Modul banal prin care o tânără de 24 de ani a descoperit că are cancer: „Mi-a salvat viața”

Ultima actualizare:

Modul banal prin care o tânără de 24 de ani a descoperit că are cancer. Un simplu test i-a salvat viața. Aceasta este povestea cutremurătoare a lui Nella Pignatelli, femeia care s-a salvat miraculos pentru a făcut un test la momentul potrivit.

Nella Pignatelli a fost diagnosticată cu leucemie FOTO BBC
Nella Pignatelli a fost diagnosticată cu leucemie FOTO BBC

Un test de sânge i-a salvat viața

Tânără din Marea Britanie a fost diagnosticată cu leucemie în urmă cu 18 luni, după ce s-a simțit obosită și respira greu când mergea. Nella a asociat acest simptome cu COVID-19.

„Când am avut două sângerări nazale care au durat o oră - ajunsesem în punctul în care, după trei luni în care m-am confruntat cu simptomele, îmi pierdeam mințile.", a spus tânăra pentru BBC.

„Un simplu test de sânge mi-a salvat viața", spune Nella Pignatelli  și vrea ca și alții să conștientizeze că vizitele la medic pot preveni anumite boli grave.

Britanica s-a dus la medicul de familie pentru un test de sânge, urmat de un test de măduvă osoasă, care a arătat că avea leucemie acută și avea nevoie de chimioterapie imediată, conform sursei citate, scrie adevărul.

„Îți cunoști corpul mai bine decât oricine altcineva”

Leucemia este un cancer al celulelor albe din sânge. Această boală poate evolua rapid și agresiv și, de obicei, necesită un tratament imediat. Tânăra de 24 de ani regretă că nu a căutat mai repede ajutor.

„Îți cunoști corpul mai bine decât oricine altcineva - regret că nu am căutat ajutor mai devreme, pentru că astfel aș fi putut fi tratată mai repede", a mai precizat britanica.

„Poate fi înfricoșător să te gândești la cancer, mai ales dacă ești tânăr, dar se poate întâmpla oricui, indiferent de vârstă.

 Întotdeauna ascultați-vă corpul și, dacă aveți îngrijorări, nu vă temeți niciodată să cereți ajutor - probabilitatea este că nu este vorba de cancer, dar este întotdeauna mai bine să verificați”, a precizat asistenta șefă a Teenage Cancer Trust, Dr. Louise Soanes.

56% dintre tineri nu știu semnele care indică că ar putea avea o boală gravă

Potrivit organizației caritabile Teenage Cancer Trust, 56% dintre cei cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani nu știu care sunt cele cinci semne și simptome la care ar trebui să fie atenți pentru a vedea dacă au cancer.

Cele mai frecvente simptome pentru această categorie de vârstă sunt:

  •  umflături
  •  oboseală inexplicabilă
  •  modificări ale alunițelor
  • dureri 
  • modificări semnificative ale greutății.

Se estimează că în Marea Britanie există în jur de 2.400 de cazuri noi de cancer la tineri în fiecare an.

Din păcate, o analiză efectuată de Cancer Research UK arată că, dacă tendințele actuale se mențin, numărul total al cazurilor de cancer va crește de la 384.000 de cazuri pe an în prezent la 506.000 în 2040.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net