Motivul neașteptat pentru care morții sunt îngropați la doi metri sub pământ! Când a apărut această regulă
Deja știm cu toții că morții sunt îngropați la doi metri sub pământ, însă doar foarte puțini dintre noi cunoaștem motivul pentru care este folosită această adâncime precisă. De fapt, totul se datorează unei epidemii de ciumă.

Indiferent unde ne-am afla pe glob, dacă vom întreba localnicii, cu toții ne vor spune că persoanele decedate sunt înhumate la doi metri sub pământ. La prima vedere, această adâncime poate părea a fi una arbitrară, care ține mai mult de tradiție decât de vreo realitate practică. Însă, răspunsul la această curiozitate ne vine tocmai din secolul XVII.
Această adâncime este deja atât de emblematică, încât a dat naștere mai multor expresii, inclusiv în limba engleză. Aici, este destul de comun să auzim pomenindu-se de „six feet under”, adică „sub șase picioare”, lucru ce indică clar că este vorba despre un deces. Iar motivul pentru care s-a ajuns la gropile de doi metri a fost o epidemie de ciumă, acum câteva secole.
Totul a pornit de la o epidemie de ciumă
În 1655, Anglia a fost lovită de ciumă, iar pentru autoritățile de la acea vreme, cea mai mare temere era răspândirea tot mai rapidă a bolii. Din acest motiv, primarul Londrei a emis un decret prin care ordona ca toate persoanele decedate să fie îngropate la 2 metri sub pământ (aproximativ 6 picioare), pentru ca boala să nu se împrăștie.
La acea vreme, multă lume a obiectat, datorită faptului că boala era răspândită mai mult de către insecte, nu de cadavre. Însă, dorința primarului a fost pusă în practică și a devenit o normă în tot mai multe locuri.
Obiceiul a rămas până în zilele noastre
Astăzi, în nenumărate zone de pe glob, mai ales în Europa și Statele Unite, toate gropile de acest fel au o adâncime de doi metri. Există și situații macabre, în care apele subterane au împins sicriele din New Orleans la suprafață, motiv pentru care morții sunt îngropați la o adâncime mai mare, în această zonă.
Însă, motivul pentru care s-a ajuns la acest faimos doi metri nu este unul religios, sau cultural. Inițial, a fost vorba despre o nevoie foarte practică, în secolul XVII.