Motivul pentru care tot mai mulți tineri cumpără haine second-hand. „Nu mai este demult o decizie ce ține strict de buget”

Tot mai mulți oameni cumpără haine second-hand, iar experții estimează că în anul 2024, una din zece haine cumpărate va fi second-hand. Moda sustenabilă este un trend din ce în ce mai popular, de-a lungul lumii.

Tot mai mulți oameni cumpără haine second-hand / foto: Shutterstock
Tot mai mulți oameni cumpără haine second-hand / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, acest trend tot mai popular nu ține doar de prețul mai ieftin al hainelor second-hand, ci și de faptul că tot mai mulți oameni devin conștienți de imapctul pe care industria modei îl are asupra mediului înconjurător.

Raportul anual efectuat de ThredUp arată că vânzarea de haine second-hand ar urma să crească cu 33%, comparativ cu anul precedent. Experții preconizează că în anul 2027 se va ajunge ca vânzările de haine second-hand să ajungă la 350 de milioane de dolari, o sumă dublă față de cea de la momentul actual.

„Să cumperi din magazinele second-hand nu mai este demult o decizie ce ține strict de buget. Într-adevăr, poți cumpăra haine de calitate la prețuri foarte atractive, dar decizia publicului, în special a tinerilor, ține acum din ce în ce mai mult de rațiuni etice.”, a spus, conform sursei citate, Rodica Bulăceanu, reprezentant al Organizației Humana People to People.

Tot mai mulți oameni cumpără haine second-hand

Studiul celor de la ThreadUp arată că industria hainelor second-hand urmează să crească de trei ori mai repede decât cea a hainelor noi, în următorii 3 ani.

„Oamenii, în special generația tânără, sunt din ce în ce mai atenți cu mediul înconjurător și își adaptează obiceiurile de consum în acest sens. Știu că producția de haine noi implică utilizarea unor cantități mari de apă, energie și resurse naturale, precum și emisii de carbon. Apoi, achiziționarea de haine second-hand ajută și la reducerea cantității de deșeuri textile.”, a mai explicat Rodica Bulăceanu, conform sursei citate.

Nu mai puțin de 10% din emisiile de gaze cu efect de seră de-a lungul lumii sunt produse de industria textilă. Aceasta utilizează 48 de milioane de tone de petrol, în fiecare an, pentru producerea cât și transportul, produselor textile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net