Motivul real pentru care femeile nu au voie pe Muntele Athos. De ce le este complet interzis accesul

Pentru creștinii ortodocși, puține locuri din lume au o însemnătate spirituală la fel de mare precum Muntele Athos. Acest loc vechi de secole pare a fi literalmente desprins din Rai, atât datorită nenumăratelor mânăstiri, cât și a peisajelor naturale de o frumusețe rară! Însă, un lucru pe care doar foarte puțină lume îl cunoaște este motivul pentru care nicio femeie nu are voie să ajungă în acest loc.

Tradiția datează încă din secolul X
Tradiția datează încă din secolul X

Atunci când ne gândim la locurile sfinte, cel puțin pentru creștinii ortodocși, ne va fi foarte greu să enumerăm prea multe locuri ce depășesc Muntele Athos, în ce privește însemnătatea sa spirituală. Acest loc vechi de secole este unul dintre cele mai faimoase puncte ale Creștinismului, iar dacă ați fost vreodată acolo, sau măcar ați văzut imagini, veți înțelege perfect de ce Muntele Athos își păstrează, fără probleme, acest aer plin de mister și spiritualitate.

Pe lângă peisajele naturale de o frumusețe rară, acest loc este plin de călugări din toate colțurile lumii, care vin aici pentru a se apropia cât mai mult de Dumnezeu. Este un loc care pare să fie rupt din Rai, iar acest sentiment nu dă niciun semn că ar dispărea.

Însă, un lucru pe care nu foarte mulți români îl cunosc este de ce, mai precis, nu au voie femeile să ajungă în acest loc. Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la antenasateor.ro, această tradiție s-ar datora Legii Avatonului, ce datează tocmai din secolul X. Conform acesteia, femeile nu au voie să se apropie la 500 de metri de coasta unde se află muntele, ce poartă denumirea oficială de Statul Monahal Autonom al Muntelui Sfânt. Ba mai mult decât atât, aici nu există nici măcar animale de sex feminin, în afară de păsări.

De ce nu au voie femeile pe Muntele Athos

Tradiția spune că atunci când corabia pe care se afla chiar Maica Domnului s-a apropiat de coasta unde se află muntele, toți idolii păgâni s-au prăbușit imediat. Corabia Maicii Domnului s-ar fi apropiat aici, iar aceasta a binecuvântat locul și a început să vorbească despre credința creștină localnicilor.

Astfel, călugării de la Muntele Athos mențin tradiția care spune că singura femeie ce poate sosi în acest loc este Maica Domnului. Legenda spune că dacă orice altă femeie va pune piciorul pe Athos, întreg muntele se va scufunda în mare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net