Un român a fost împușcat pe muntele Athos de un preot. Motivul care l-a înfuriat pe părinte

Un român riscă să rămână fără ambele picioare, după ce a fost împușcat de un preot, tot român, pe muntele Athos. Preotul a scos arma pentru că voia să omoare o pisică, însă aceasta a scăpat, dar bărbatul a fost lovit de alice. 

Un român a fost împușcat pe muntele Athos de un preot
Un român a fost împușcat pe muntele Athos de un preot

Bărbatul, muncitor necalificat, este de loc din comuna Tudora, județul Botoșani, însă lucrează de doi ani la un schit din Muntele Athos, lângă chilia unui preot, tot român. Spune că, săptămâna trecută, o pisică l-a înfuriat pe preot, așa că acesta a scos o pușcă și a tras după animal. Nu a ținut cont de faptul că în apropiere era și muncitorul. Pisica a reușit să scape, însă victima a fost lovită de alice, scrie stirileprotv.ro.

Cum s-a întâmplat totul

 „Ea a venit la picioarele mele. Eu m-am ridicat de pe bancă, m-am dus la vreo trei metri. Mâța a fugit de acolo. El s-a dus la centrală, a luat arma de vânătoare, a încărcat-o și s-a auzit 'poc'. Pe loc am căzut jos, ca și cum aș fi fost izbit de mașină. Ce a căutat el cu pușca la 3-4 metri de mine? Și mi-a prins și piciorul drept și piciorul stâng”, a declarat victima.

Ce au declarat rudele victimei

Bărbatul susține că, înainte ca povestea să iasă la iveală, preotul l-ar fi determinat să declare polițiștilor că totul a fost un accident la o vânătoare de mistreți. Pe fir au intrat, însă rudele victimei, care au cerut ajutor Consulatului român din Salonic.

„L-au dus la spital, i-au luat buletinul, părintele a plecat înapoi, declarația a fost dată după cum a vrut părintele, sub presiune și, de atunci, nimeni nu se mai ocupă de el. Până nu am venit noi, aici, la spital, nu a fost informată nici ambasada, nici consulul”, a declarat fratele victimei. 

Bărbatul este internat 

Bărbatul este în spital, iar starea lui nu este una foarte bună. În acest moment, medicii spun că este posibil să îi fie amputate ambele picioare.

Pe numele preotului a fost deschis dosar penal.

image
image
image
image
image
image
FotoJet (19) jpg
snow 1281636 1280 jpg
gunoi freepik jpg
profesor scoala jpg
regina maxima profimedia jpg
FotoJet (18) jpg
FotoJet (17) jpg
muncitori tunel prabusit india profimedia jpg