Noi schimbări pentru șoferii din România. Ce se va întâmpla cu permisul de conducere

Ultima actualizare:

Autoritățile pregătesc noi schimbări importante pentru șoferii din țara noastră! Potrivit unui nou proiect de modificare a Codului Rutier, se dorește ca septuagenarii să fie obligați să își repete analizele medicale pentru carnet la o perioadă de 5 ani! În același timp, octogenarii ar fi nevoiți să facă acest lucru din doi în doi ani.

Ce trebuie să știe șoferii din România / foto: IStock
Ce trebuie să știe șoferii din România / foto: IStock

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, noul proiect a fost depus de către mai mulți deputați în Parlament. Aceștia doresc ca valabilitatea permisului de condus să fie redusă semnificativ, pentru șoferii peste 70 de ani.

„Până la 70 de ani, valabilitatea permiselor să fie 15 ani, pentru persoanele care trec de 70 de ani, valabilitatea permiselor să fie doar de 5 ani, iar pentru cei de peste 80 de ani, de doi ani. Ne gândim la verificările medicale care trebuie să aibă loc. Se vorbește mult în spațiul public, se face foarte puțin”, precizează, conform sursei citate, deputatul Paul Ichim.

Autorii acestui proiect susțin faptul că noua modificare adusă Codului Rutier ar înlătura de pe șosele acei șoferi care încă conduc, deși au boli ce le afectează capacitatea de a șofa în siguranță.

Noi schimbări pentru șoferii din România

Potrivit studiilor, se pare că cei care trec de 65 – 70 de ani încep să aibă probleme cu simțurile, cum ar fi auzul, ori vederea periferică, pe timp de noapte. „La cei în vârstă, timpul de reacție este foarte scăzut. Din momentul în care ai văzut obstacolul până calci pedala ca să începi procedura de frânare durează mai mult”, explică instructorul auto Vasile Postelnicu, conform sursei citate.

Nicolae Vasile, directorul unei școli de șoferi din Buzău, spune că trebuie să fim foarte atenți la siguranța noastră și a celor din jur, atunci când urcăm la volan. „Fiecare trebuie să fie conștient, pentru că este viața lui în pericol, viața familiei, a celorlalți participanți la trafic și dacă observă că nu mai este vigilent, nu mai este atent, trebuie să se oprească singur fără să mai încerce acest lucru”, a declarat acesta, conform sursei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net