O tânără din Olanda face lobby pentru intrarea României în Schengen

Ultima actualizare:

Claire este un vlogger îndrăgostit de România! Tânăra olandeză locuieşte de mai mulţi ani aici şi e nemulţumită de atitudinea ţării sale, care respinge constant încercările României de a fi admisă în Spaţiul Schengen, scrie adevarul.ro. Tânăra consideră că argumentele olandeze sunt false şi că în Ţările de Jos e mai multă corupţie decât în România.

Claire s-a măritat cu  George şi s-a mutat în  România de 11 ani
Claire s-a măritat cu George şi s-a mutat în România de 11 ani

Claire trăieşte în Alba Iulia, este căsătorită cu un român, George, şi este ataşată de tot ceea ce înseamnă ţara noastră. Ea a ţinut să le adreseze scuze românilor pentru ostilitatea arătată de statul olandez faţă de de noi. „Simt multă ruşine”, s-a confesat ea.

«Nu e corect, nu e uman»

Am văzut ce face Olanda cu România. În ultimii 11 ani, de când stau în România, nu am primit un asemenea tratament. De fiecare dată, românii mi-au spus lucruri pozitive. Deci totul e pozitiv despre Olanda, dar de fiecare dată în Olanda se spun lucruri negative pentru România. Şi vreau din tot sufletul meu să se oprească asta. Pentru că România e o ţară extraordinară”, susţine Claire, care a învăţat limba română şi o vorbeşte fluent.

Tânăra are numai cuvinte de laudă despre ţara noastră. „Sunt foarte mulţumită cum mă tratează românii pe mine. În schimb, olandezii au zis despre crime, despre corupţie şi despre alte lucruri negative din România. Însă şi Olanda are destulă corupţie, dar acolo se maschează bine. Asta nu e corect, nu e uman. Am vrut să zic doar că îmi pare rău. Şi am vrut să vă mulţumesc că-i trataţi aşa de frumos pe olandezi. Pentru că ei nu vă tratează la fel”, mai spune Claire.

Atras de legendele Transilvaniei, un alt străin a ajuns să descopere farmecul unuia dintre cele mai importante oraşe ale României. Evan Ramari, un tânăr vlogger american, a sosit în Cluj cu gândul să vâneze vampiri.

«Pur şi simplu, Clujul m-a şocat»

Evan Ramari  s-a delectat cu  produse de patiserie  în centrul Clujului
Evan Ramari s-a delectat cu produse de patiserie în centrul Clujului

A ajuns la Cluj-Napoca după ce a trecut mai întâi prin Ungaria, arată ziare.com. În timp ce aştepta trenul, vlogger-ul a anunţat că este pregătit să se lupte cu vampirii pe care îi întâlneşte, fiind „înarmat” cu o furculiţă de plastic. „Îi avertizez pe toţi vampirii că sunt periculos şi înarmat. Chiar dacă am sărit peste sală de câteva ori, încă mai ştiu mişcări de kung fu”, a exclamat el. În timpul călătoriei, bărbatul a reuşit să înveţe câteva cuvinte româneşti şi a tras o concluzie: „Limba română sună atât de bine! Seamănă puţin cu italiana”.

Evan s-a declarat cucerit de clădirile şi atmosfera din oraşul de la poalele Feleacului. „Arhitectura este frumoasă, totul este curat, sunt foarte multe magazine de unde îţi poţi cumpăra mâncare”, a spus americanul, după care a lăudat localurile din Piaţa Muzeului: „Sunt cafenele deosebite pe toată strada. Aici este una chiar interesantă, doar priviţi la ghivecele cu flori de la geamuri. Poţi să-ţi aduci prietena aici şi va fi impresionată. Ai încredere în mine”, i-a sfătuit el pe cei care îl urmăresc pe YouTube.

La final, Evan Ramari a tras câteva concluzii. „Acest oraş a fost dominat în trecut de români, de maghiari şi de mulţi alţii, iar aici în centru avem statuia unuia dintre ei. Este regele Ungariei, Matthias Corvinus, şi această statuie este ca o amintire a maghiarilor (…) Pur şi simplu, acest oraş românesc m-a şocat!”, a încheiat vlogger-ul, nu înainte de a le recomanda şi altor străini să viziteze capitala Ardealului.

Preşedintele Iohannis, mult mai rezervat

image

Klaus Iohannis a declarat joi, mai mult cu speranță decât cu certitudine: „Continui să văd acest lucru ca fiind posibil. Cred că încă mai avem suficient timp pentru a aborda, pentru a rezolva toate problemele. Este adevărat că unii dintre prietenii noștri au venit cu noi întrebări. Suntem însă gata să colaborăm, suntem gata să găsim soluții și suntem gata să vedem un vot pe 8 decembrie. Nu e vorba că ar fi niște chestiuni cu totul noi. Atât doar că unele parteneriate trebuie întărite, unele aspecte trebuie discutate de o manieră mai cuprinzătoare și după toate părerea mea toate aceste sunt încă fezabile înainte să aibă loc discuția de pe 8 decembrie”, a precizat președintele.

Declarația sa vine la o zi distanță după ce a transmis că decizia privind intrarea României în zona de liberă circulație din Europa ar putea fi amânată pentru o lună. „Cred că s-a vehiculat prea repede termenul de 8 decembrie ca termen final. 8 decembrie este prima posibilitate când această chestiune poate fi discutată. Interesul meu, al nostru este ca atunci când se votează să avem un vot clar pentru accesul la Schengen. Nu e util să forțăm un vot care nu este, poate, cel așteptat. Șansele României sunt relativ bune.”

Bulgaria «atârnă ca o piatră de moară» pentru Croaţia şi România

image

Europarlamentarul bulgar Petăr Vitanov le-a declarat jurnaliştilor de la Strasbourg că, în opinia sa, Bulgaria, România şi Croaţia nu vor fi primite în Schengen, transmite Rador. Potrivit acestuia, Bulgaria „atârnă ca o piatră de moară pentru celelalte două ţări”.

Motivul este că nu avem guvern, nu are cine să-şi asume angajamente pe termen mediu şi lung. Este foarte convenabil ca statele membre să ne ignore şi să ne umilească”, a subliniat Vitanov. De aceea, el a explicat că se vorbeşte despre pregătirea separării Bulgariei de România, inclusiv de Croaţia. Unele ţări încearcă să speculeze acest lucru, iar multe altele nu doresc o astfel de separare, deoarece nu există niciun temei. „Aceasta ar fi o variantă extrem de negativă pentru noi şi o umilinţă politică pentru ţara noastră. Cred că obiectivul numărul unu este să dejucăm aşa ceva. Nu există motive legale, tehnice sau politice pentru care ar putea exista vreo separare între noi şi celelalte două ţări care sunt candidate la Schengen”, a subliniat europarlamentarul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net