Obiectul din casă care te face să scoți mulți bani din buzunar. Cum poți reduce factura la curent

În cazul în care nu știai asta deja, ai în casă un aparat electrocasnic pregătit să te facă să plătești o sumă destul de mare în această vară pentru energia electrică. Totuși, dacă ții cont de câteva criterii esențiale, nu va mai trebui să îți faci atât de multe griji pentru consum.

Electrocasnicul care poate „umfla” factura la energie electrică / foto: Pexels
Electrocasnicul care poate „umfla” factura la energie electrică / foto: Pexels

Pe canicula de afară este clar că suntem nevoiți să folosim aparatele de aer condiționat la maxim. Odată conectat la rețeaua electrică, acest aparat va consuma într-un minut cât 300 de becuri simultan, prin urmare, poate să genereze costuri enorme la facturile de curent. Acest aspect se întâmplă în cazul aparatelor care fac parte din clasa energetică C și D.

Dacă ai în casă aparate care au clasa energetică A și A+, consumul poate fi redus chiar și cu 40%. Costurile facturii de electricitate pot să se multiplice pe durata verii. În medie, un aparat de aer condiționat consumă 1,5 kilowați pe oră. Dacă este utilizat timp de 10 ore pe zi, acest lucru reprezintă un consum lunar adițional de 450 de kilowați-oră.

Cum să faci economie la curent atunci când utilizezi aerul condiționat

Dar, cu toate astea, este posibil să-ți păstrezi casa răcoroasă în această vară fără să-ți supraîncarci prea mult factura de electricitate. Una dintre metodele de a economisi bani la factura de energie este locul unde îți montezi aparatul de aer condiționat. Conform specialiștilor, locul unde montezi aerul condiționat te va ajuta la momentul răcorii casei într-un mod cât mai eficient.

Totodată, specialiștii îi îndeamnă pe români să verifice cu atenție consumul aparatului de aer condiționat pe care vor să-l achiziționeze. De asemenea,temperatura la care setăm aparatul de aer condiționat este foarte importantă, orice grad în minus ar putea crește consumul cu 8%, astfel că nu e bine să fie setată o temperatură prea scăzută dacă vrei să faci economie.

Un specialist a explicat că temperatura optimă setată pentru aparatul de aer condiţionat trebuie să fie în jurul valorii de 24-25 de grade Celsius. Potrivit statisticilor, 7 din 10 locuințe au aparate aer condiționat în București. În cazul în care fiecare dintre ele ar funcționa simultan, ar consuma peste 6.000.000 de Kwh într-o lună.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
autobuz troleibuz stb foto shutterstock
distractie jpeg
Nicki Minaj profimedia 0717344716 jpg
praf saharian jpeg
cana jpg
shutterstock 2238691451 jpg
foto1 aglomerati autostrada 12711400 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net