Obiectul din casă care te face să scoți mulți bani din buzunar. Cum poți reduce factura la curent

În cazul în care nu știai asta deja, ai în casă un aparat electrocasnic pregătit să te facă să plătești o sumă destul de mare în această vară pentru energia electrică. Totuși, dacă ții cont de câteva criterii esențiale, nu va mai trebui să îți faci atât de multe griji pentru consum.

Electrocasnicul care poate „umfla” factura la energie electrică / foto: Pexels
Electrocasnicul care poate „umfla” factura la energie electrică / foto: Pexels

Pe canicula de afară este clar că suntem nevoiți să folosim aparatele de aer condiționat la maxim. Odată conectat la rețeaua electrică, acest aparat va consuma într-un minut cât 300 de becuri simultan, prin urmare, poate să genereze costuri enorme la facturile de curent. Acest aspect se întâmplă în cazul aparatelor care fac parte din clasa energetică C și D.

Dacă ai în casă aparate care au clasa energetică A și A+, consumul poate fi redus chiar și cu 40%. Costurile facturii de electricitate pot să se multiplice pe durata verii. În medie, un aparat de aer condiționat consumă 1,5 kilowați pe oră. Dacă este utilizat timp de 10 ore pe zi, acest lucru reprezintă un consum lunar adițional de 450 de kilowați-oră.

Cum să faci economie la curent atunci când utilizezi aerul condiționat

Dar, cu toate astea, este posibil să-ți păstrezi casa răcoroasă în această vară fără să-ți supraîncarci prea mult factura de electricitate. Una dintre metodele de a economisi bani la factura de energie este locul unde îți montezi aparatul de aer condiționat. Conform specialiștilor, locul unde montezi aerul condiționat te va ajuta la momentul răcorii casei într-un mod cât mai eficient.

Totodată, specialiștii îi îndeamnă pe români să verifice cu atenție consumul aparatului de aer condiționat pe care vor să-l achiziționeze. De asemenea,temperatura la care setăm aparatul de aer condiționat este foarte importantă, orice grad în minus ar putea crește consumul cu 8%, astfel că nu e bine să fie setată o temperatură prea scăzută dacă vrei să faci economie.

Un specialist a explicat că temperatura optimă setată pentru aparatul de aer condiţionat trebuie să fie în jurul valorii de 24-25 de grade Celsius. Potrivit statisticilor, 7 din 10 locuințe au aparate aer condiționat în București. În cazul în care fiecare dintre ele ar funcționa simultan, ar consuma peste 6.000.000 de Kwh într-o lună.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Felipe și Regina Letizia la dineul de gală de la Roma, Italia, în rochie de la un brand de masă   profimedia 0945642160 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
insulina jpeg
Padure din viitoarea Centura Verde Bucuresti Ilfov foto Centura Verde jpeg
Sens giratoriu FOTO Shutterstock jpg
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net