Temperatura la care trebuie setat aerul condiționat vara! Mulți români greșesc și riscă probleme de sănătate

De abia ne aflăm la mijlocul lunii iunie, însă temperaturile din termometre deja sunt extrem de ridicate și trec adesea de pragul de 30 de grade Celsius. În aceste condiții, cu siguranță că cei dintre noi care avem acasă un aparat de aer condiționat deja îl folosim intens, pentru a ne răcori casele! Însă, trebuie să avem grijă la temperatura pe care o setăm, pentru a nu ne trezi cu probleme de sănătate!

O temperatură prea rece ne poate provoca probleme de sănătate
O temperatură prea rece ne poate provoca probleme de sănătate

Vremea din țara noastră este din ce în ce mai caldă, iar dacă avem acasă un aparat de aer condiționat, cu siguranță că deja am început să îl punem în funcțiune. Cu toate acestea, dacă nu vrem să ne trezim cu unele probleme de sănătate, este foarte important să rezistăm tentației de a seta temperatura aerului condiționat la o valoarea mult prea rece!

Chiar dacă este tentant, nu trebuie să uităm că aerul condiționat nu ar trebui setat sub o temperatură de 25 de grade Celsius. De asemenea, un alt detaliu pe care nu foarte mulți dintre noi îl știu este faptul că nu ar trebui ca temperatura aerului condiționat să fie cu mai mult de 6 grade sub cea din exterior.

La ce temperatură trebuie setat aerul condiționat

Atunci când vremea este una caniculară, această diferență poate crește chiar la 10 grade, însă nu trebuie să depășim acest prag, dacă nu vrem să ne confruntăm cu un șoc termic cauzat de diferența de temperatură dintre exterior și interior.

Din păcate, chiar dacă poate fi tentant să setăm aerul condiținat la o temperatură cât mai rece, mai ales în timpul zilelor caniculare, trebuie să știm că acest lucru ne poate provoca anumite probleme de sănătate.

Mai precis, este foarte posibil ca membranele din nasul și gâtul nostru să se usuce, din cauza reducerii umidității din camere, lucru ce ne poate provoca simptome similare cu cele de răceală. Astfel, este important să știm să nu setăm aceste aparate la o temperatură de sub 25 de grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
autobuz troleibuz stb foto shutterstock
distractie jpeg
Nicki Minaj profimedia 0717344716 jpg
praf saharian jpeg
cana jpg
shutterstock 2238691451 jpg
foto1 aglomerati autostrada 12711400 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net