Fructul delicios care ne poate proteja rinichii! Este foarte popular vara și are efecte similare cu cele ale cafelei

Deja putem observa cu toții că temperaturile din termometre sunt to mai ridicate, chiar dacă ne aflăm doar la mijlocul lunii iunie. În această perioadă, este foarte important să rămânem hidratați și să consumăm cât mai multe fructe. Iar în perioada de vară există un fruct anume perfect pentru sănătatea noastră, care are un efect similar cu cel al cafelei!

Pepenele roșu poate fi foarte util sănătății noastre
Pepenele roșu poate fi foarte util sănătății noastre

Tot mai mulți vor renunța, în perioada de vară, la deserturile complexe, grele, care trebuie făcute în cuptor. În schimb, ne vom orienta către opțiuni cât mai sănătoase și naturale, iar nimic nu poate fi mai bun decât un fruct, în această perioadă. Iar dacă vrem un fruct care să ne ofere și nenumărate beneficii de sănătate, putem apela la simplul pepene roșu!

Acest fruct delicios, atât de popular printre români, este un bun diuretic natural, putând să protejeze sănătatea rinichilor noștri. Mihai Dumitrache, medic urolog la Spitalul Sanador, ne spune că pepenele roșu poate să ne stimuleze urinarea și are un efect similar cu cel al cafelei! Desigur, pe lângă aceste beneficii atât de utile, pepenele poate să ne hidrateze eficient corpul!

Pepenele roșu este mult mai util decât am crede

„Este adevărat că pepenele roșu are efect diuretic și stimulează urinarea, similar cu efectul cafelei. Deși cafeaua conține oxalați, care pot contribui la formarea unor tipurilor de calculi, efectul său diuretic poate ajuta la prevenirea acumulării constituenților calculilor”, a explicat medicul urolog, potrivit DC Medical.

Pepenele conține undeva în jur de 92% apă, astfel că poate hidrata puternic corpul, mai ales în această perioadă de vară fierbinte. Mai mult decât atât, pepenele roșu este recomandat celor care își doresc să dea jos kilogramele în plus, acest fruct delicios fiind o alegere perfectă pentru zilele calde de vară. În plus, mai trebuie să știm și faptul că pepenele poate să stimuleze digestia, el fiind și foarte bogat în fibre.

Astfel, dacă ne dorim să rămânem hidratați de-a lungul verii și să înlocuim deserturile greoaie cu un fruct delicios, trebuie să știm că pepenele poate fi alegerea perfectă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
seceta dolj1 jpg
ips teodosie elena lasconi alina gorghiu jpg
image png
ficat jpg
5cfd36c6c65034114c08d2872a43052d jpg
Tabula Regia Tg  Mures jpg
image png
heavy rain 4864257 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net