Nu îți place să bei apă? Iată lichidele pe care le poți consuma pe caniculă, ca să te hidratezi

După cum putem observa cu toții, vremea din țara noastră deja este extrem de fierbinte, așa că este foarte important să nu uităm să ne hidratăm suficient, în această perioadă. Iar chiar dacă putem avea impresia că apa este cel mai eficient lichid pe care îl avem la dispoziție, trebuie să știm că există și alte băuturi care ne pot hidrata chiar mai bine decât simpla apă!

Ceaiul verde poate fi foarte util în această vară
Ceaiul verde poate fi foarte util în această vară

Cu siguranță că deja am observat cu toții că temperaturile din țara noastră sunt deja tot mai ridicate, în ciuda faptului că de abia ne aflăm la jumătatea lunii iunie. Iar în această perioadă de vară, deja fierbinte, este important să nu uităm să ne hidratăm suficient! Desigur, atunci când vine vorba despre hidratare, cea mai la îndemână opțiune pe care o avem este apa! Dar, potrivit Antena 3 CNN, doctorul de familie Ruxandra Constantina ne spune că există și alte variante, chiar mai eficiente!

„Deci apa băută ca atare este bună, dar ne este sete, o bem și o eliminăm imediat”, ne explică aceasta. „Și ceaiurile sunt bune, precum ceaiul verde, pentru că ne și hidratează, dar ne fac și protecție pe UV, pentru că au foarte mulți antioxidanți, polifenoli.

Este vorba de extractul de ceai verde şi extractul de ceai negru, care ne dau și un tonus mai bun fizic și psihic. Și ceaiul de ghimbir este bun, el conține gingerol, care clar protejează pielea”, ne mai spune medicul de familie.

Lichidele care ne pot hidrata mai bine decât apa

Medicul de familie ne mai recomandă și ceaiul de turmeric, pentru zilele fierbinți de vară. „Ceaiul de turmeric şi ceaiul de fructe de pădure sunt bogate în antioxidanţi și trebuie să le bem calde. Adăugăm în ele câteva picături de zeamă de lămâie, câteva cuburi de gheață și am făcut o băutură excelentă pentru vară și sănătoasă”, ne explică aceasta.

O altă opțiune la care putem apela este cafeaua rece. Aceasta ar trebui băută împreună cu un pahar de apă plată, ori minerală. Indiferent la ce fel de lichid apelăm, este important să nu uităm să ne hidratăm suficient, de-a lungul acestei veri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
seceta dolj1 jpg
ips teodosie elena lasconi alina gorghiu jpg
image png
ficat jpg
5cfd36c6c65034114c08d2872a43052d jpg
Tabula Regia Tg  Mures jpg
image png
heavy rain 4864257 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net