Cine a fost omul după care au fost denumite 2 țări. A jucat un rol important în istoria lumii

Ultima actualizare:

Un revoluționar a fost cel care a făcut fapte importante pentru omenire, astfel că două țări au fost denumite după el. Fiind un om de succes, oamenii îl amintesc și îl admiră și în zilele noastre pentru contribuția adusă societății. 

Simon Bolivar / foto: History Hit
Simon Bolivar / foto: History Hit

Simon Bolivar a fost persoana care a reușit să se remarce în rândul oamenilor ca fiind unul dintre cei mai importanți lideri ai luptei pentru independență. 

Cine a fost Simon Bolivar 

Simon Bolivar a trăit între 1783 și 1830. Acesta a fost un revoluționar al secolului al XVIII-lea, cel care a eliberat jumătate din America de Sud de sub conducerea și influența monarhiei spaniole. De asemenea, tot el a fost cel care, după victoria asupra monarhiei, a reușit să contribuie la înființarea Gran Columbia. 

Între anii 1821 și 1830, Simon Bolivar a fost președintele națiunii formate din coloniile spaniole eliberate, denumită Gran Columbia. De asemenea, meritele îi sunt recunoscute și pentru contribuția pe care a avut-o la independența actualelor țări din Venezuela, Columbia, Ecuador, Peru, Panama și Bolivia, acolo fiindu-i tratată memoria ca atare. 

Țările denumite după Simon Bolivar 

Bolivia și Venezuela sunt țările care poartă denumirea după Simon Belivar. În onoarea acestuia, Venezuela mai este cunoscută și sub numele de Republica Bolivariană a Venezuelei. 

Simon Bolivar, un nume important în istorie 

Acesta a devenit cunoscut după ce Antonio Jose de la Sucre, care era liderul Venezuelei, a decis să formeze o comunitate care a primit denumirea de Characas, în loc să o unească cu Republica Peru sau Provinciile Unite din Rio de la Plata.

În cinstea lui Simon Bolivar, Sucre a decis să numească Venezuela. Așadar, pe data de 5 iunie 1811, și-a câștigat independența, iar Bolivia a devenit independentă în anul 1825. 

Numele ei a fost aprobat pe data de 3 octombrie 1825. Imediat după, Simon Bolivar a scris o Constituție care a demonstrat înclinațiile sale autoritare. A creat un președinte pe viață, precum și un corp legislativ format din trei camere și un sufragiu foarte restrâns.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net