Cine a fost omul după care au fost denumite 2 țări. A jucat un rol important în istoria lumii
Un revoluționar a fost cel care a făcut fapte importante pentru omenire, astfel că două țări au fost denumite după el. Fiind un om de succes, oamenii îl amintesc și îl admiră și în zilele noastre pentru contribuția adusă societății.
Simon Bolivar a fost persoana care a reușit să se remarce în rândul oamenilor ca fiind unul dintre cei mai importanți lideri ai luptei pentru independență.
Cine a fost Simon Bolivar
Simon Bolivar a trăit între 1783 și 1830. Acesta a fost un revoluționar al secolului al XVIII-lea, cel care a eliberat jumătate din America de Sud de sub conducerea și influența monarhiei spaniole. De asemenea, tot el a fost cel care, după victoria asupra monarhiei, a reușit să contribuie la înființarea Gran Columbia.
Între anii 1821 și 1830, Simon Bolivar a fost președintele națiunii formate din coloniile spaniole eliberate, denumită Gran Columbia. De asemenea, meritele îi sunt recunoscute și pentru contribuția pe care a avut-o la independența actualelor țări din Venezuela, Columbia, Ecuador, Peru, Panama și Bolivia, acolo fiindu-i tratată memoria ca atare.
Țările denumite după Simon Bolivar
Bolivia și Venezuela sunt țările care poartă denumirea după Simon Belivar. În onoarea acestuia, Venezuela mai este cunoscută și sub numele de Republica Bolivariană a Venezuelei.
Simon Bolivar, un nume important în istorie
Acesta a devenit cunoscut după ce Antonio Jose de la Sucre, care era liderul Venezuelei, a decis să formeze o comunitate care a primit denumirea de Characas, în loc să o unească cu Republica Peru sau Provinciile Unite din Rio de la Plata.
În cinstea lui Simon Bolivar, Sucre a decis să numească Venezuela. Așadar, pe data de 5 iunie 1811, și-a câștigat independența, iar Bolivia a devenit independentă în anul 1825.
Numele ei a fost aprobat pe data de 3 octombrie 1825. Imediat după, Simon Bolivar a scris o Constituție care a demonstrat înclinațiile sale autoritare. A creat un președinte pe viață, precum și un corp legislativ format din trei camere și un sufragiu foarte restrâns.