Mii de militari au fost mobilizați pentru a recuceri o închisoare controlată de interlopi, în Venezuela. Pușcăriașii aveau piscină, club și zoo

Ultima actualizare:

Problemele pentru autoritățile din Venezuela au ajuns la un nivel critic, iar, acum, s-a decis ca nu mai puțin de 11.000 de militari să fie trimiși pentru a restaura controlul asupra uneia dintre cele mai mari închisori din țară. Este vorba despre Tocoron, situată în nordul Venezuelei, care se află sub controlul grupării Tren de Aragua de ani de zile.

11.000 de soldați au fost trimiși în nordul țării / foto: Profimedia
11.000 de soldați au fost trimiși în nordul țării / foto: Profimedia

Problemele pentru autoritățile din Venezuela au ajuns la un nivel critic! Guvernul țării din America de Sud a decis că a venit timpul să trimită nu mai puțin de 11.000 de militari într-o zonă a țării care se află sub controlul interlopilor. Soldații au misiunea de a restaura autoritatea statului asupra uneia dintre cele mai mari închisori din țară. Este vorba despre Tocoron, situată în nordul Venezuelei, care se află sub controlul grupării Tren de Aragua de ani de zile, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24.

Se pare că situația a degenerat atât de mult la închisoarea Tocoron, încât deținuții se puteau mișca fără restricții de-a lungul clădirii, fiind construită și o piscină, un club de noapte, o mică grădină zoologică, cât și facilități hoteliere. Autoritățile intenționează ca după ce vor prelua controlul la Tocoron, să îi transfere pe cei 6.000 de deținuți de acolo către alte închisori din Venezuela.

Mii de soldați trimiși pentru a recuceri o închisoare controlată de interlopi

Închisoarea era controlată de interlopi / foto: Profimedia
Închisoarea era controlată de interlopi / foto: Profimedia

Se pare că situația la închisoarea Tocoron devenise atât de bizară, încât oameni liberi ajunseseră să locuiască acolo alături de deținuți, iar rudele celor care urmează să fie transferați la alte închisori au început să plângă în afara clădirii. „Aștept să mi se spună unde îl vor duce pe soțul meu. Noi locuiam aici, dar ne-au dat afară”, a fost declarația stupefiantă a uneia dintre „locuitoarele” de la Tocoron, conform sursei citate.

Din fericire, acțiunea autorităților a fost una încununată de succes, iar soldații care au luat parte la această operațiune au fost lăudați de către Ministerul de Interne din Venezuela. Aceștia au fost felicitați pentru „demantelarea unui centru de complot și de infracțiuni”, au scris cei de la Minister, pe Twitter.

Liderul grupării de crimă organizată „Tren de Aragua”, Hector Guerrero Flores, avea de ispășit o pedeapsă de 17 ani, fiind închis la Tocoron. Cu toate acestea, el putea să iasă și să revină oricând vroia din închisoare.

image
image
image
image
image
image
Orasul Aninoasa din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (76) jpg
bani jpg
plante jpeg
image png
rujeola jpg
image png
1 mos nicolae legenda jpg jpeg
bicarbonat de sodiu jpg