Orașul din Europa unde un cerșetor câștigă 300 de euro pe zi. E puzderie de români: „Câștigă 4-6.000 de lei pe lună”
În prezent, ajungi să crezi că este mai „profitabil” să ajungi cerșetor decât să îți cauți un loc de muncă, mai ales când auzi ce sume reuşeşte să câştige, de fapt, în fiecare zi, după câteva ore de cerșit. De altfel, la un videoclip publicat pe YouTube, în secțiunea de comentarii, un internaut a mărturisit că într-un anumit oraș din Europa, un cerșetor are după câteva ore de „muncă”, la sfârșit de lună, 4-6.000 de lei asigurați.
Recent, pe platforma YouTube, un român a publicat un videoclip cu scopul de a îi informa pe alții despre salariile din Germania și dacă merită să te angajazi în această țară. În secțiunea de comentarii, însă, un internaut a ținut să scoată în evidență că în Frankfurt cerșetorii câștigă mai mult decât angajații.
„Am dat start la videoclip, am pus pauză, și zic atât: nu dați bani la cerșetori! Câștigă 4-6 mii de lei pe lună pentru câteva ore de cerșit pe zi. Dacă vreți să faceti un bine, căutați împreună cu prietenii o familie necăjită sau una care a avut un necaz, cumpărați-le lucrurile de care au nevoie și o să fiți cu inima împăcată. Dacă aveți o situație financiară foarte bună, puteți susține un copil care are potențial să termine un liceu, poate chiar o facultate”, este unul dintre comentariile care apar la un videoclip publicat pe YouTube.
Din ce în ce mai mulți cerșetori
De altfel, și în marile orașe din România se poate observa o prezență semnificativă a persoanelor care practică cerșetoria, iar unele dintre acestea reușesc să obțină sume semnificative de bani în fiecare zi. În vara acestui an, polițiștii locali din Iași l-au identificat pe un bărbat originar din Republica Moldova în timp ce practica cerșetoria într-o zonă dens populată din oraș. Individul avea asupra sa suma de 1.003 lei, bani adunați din practicarea cerșetoriei, într-o singură zi, în bancnote de 1 leu, 5 lei și 10 lei. Mai mult, oamenii legii au remarcat că bărbatul pretindea că are dizabilități locomotorii, folosind acest pretext pentru a apela la mila publicului.
În alte țări, precum Olanda de exemplu, un polițist a dezvăluit că cerșetorii români ajung să câștige săptămânal chiar și 1.000 de euro din cerșetorie. Și, bineînțeles, să nu îl uităm pe Bharat Jain, care își petrece zilele cerșind prin Mumbai și care a fost numit de către presa indiană drept cel mai bogat cerșetor din lume, pentru că ar avea o avere de peste 1 milion de dolari. Ajungi să crezi că mai bine cerșești decât să îți cauți un job, având în vedere sumele pe care cerșetorii le strâng în fiecare zi, după „muncă”.