Orașul din România care va deveni noua perlă a turismului românesc. Se află în inima Moldovei și este orașul iubit de un scriitor celebru

În inima frumosului județ Suceava se ascunde o comoară turistică cu un potențial fantastic și anume Broșteni, un oraș încărcat de istorie și cu peisaje de vis, care ne amintește de renumitul scriitor al copilăriei noastre, Ion Creangă. Iată mai multe detalii despre această destinație fascinantă. Trebuie neapărat să explorezi minunile ei într-o experiență de neuitat!

Orașul din România care va deveni noua perlă a turismului românesc
Orașul din România care va deveni noua perlă a turismului românesc

Orașul din România care va deveni noua perlă a turismului românesc

Broșteni este mai mult decât un simplu oraș - este o reprezentare vie a moștenirii culturale și naturale a României. Situat într-o zonă de excepție, orașul este înconjurat de păduri luxuriante, ocupând o suprafață de 43.000 de hectare, dintre care 36.000 sunt rezervații naturale.

Despre acest oraș s-a menționat pentru prima dată în documentele istorice în anul 1488, când domnitorul Ștefan cel Mare a donat Mănăstirii Voroneț proprietatea care includea și Broșteniul. Astfel, până în anul 1807, Broșteniul a fost parte a Braniștei Voronețului. În acea perioadă, logofătul Constantin Balj a achiziționat proprietatea unde localnicii se ocupau cu creșterea animalelor, vânătoarea și exploatarea lemnului.

Şi satul Broşteni fiind împrăştiat, mai ca toate satele de la munte, nu se ruşinau lupul şi ursul a se arăta ziua – miazamare prin el; o casă ici, sub tihăraia asta, alta dincolo de Bistriţă, sub altă tihăraie, mă rog, unde i-a venit omului îndemână să şi-o facă”, aşa descria Creangă localitatea Broşteni.

 Una dintre atracțiile principale ale orașului este Biserica muzeu „Ion Creangă”, o capodoperă arhitecturală construită complet din lemn în anul 1970. Aici, turiștii pot explora exponate vechi de peste 150 de ani, oferind o incursiune fascinantă în trecutul locului și a personalității sale marcante.

Broșteni oferă oportunități diverse pentru cei dornici de aventură și relaxare. Plimbările prin pădurile înconjurătoare sunt o modalitate minunată de a te reconecta cu natura și de a admira frumusețea peisajelor locale. În plus, turiștii pot vizita izvoarele minerale din zonă, cunoscute pentru proprietățile lor terapeutice și revigorante. Despre aceste ape se spune că sunt tămăduitoare, iar în jurul lor se resimte miros de sulf. Cazările în această zonă pot încpe chiar și de la 150 de lei pe noapte, potrivit booking.ro.

„Broşteni este una din bijuteriile din Ţara Dornelor. De la mici plimbări pe traseele din păduri, la vizite pe care le pot face la Biserica de lemn, pot veni până în Durmoxa să se bucure de peisajele extraordinare din mijlocul naturii, pot vizita chiar şi cerbii”, a spus președintele OMT Tara Dornelor, Mihaela Cohârță, potrivit Observator News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Garner Affleck jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
sambuco case jpg
https   www cancan ro wp content uploads 2025 01 30 2 1200x686 webp
tren rapid jpg
avalansa groenlanda jpg
mahanaim jpeg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
acc politie jpg
Stațiunea Costinești  Foto delcampe net jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net