Incidentul șocant de la înmormântarea lui Ion Creangă. Ce s-a întâmplat cu trupul scriitorului: „Ioane, nici acum nu ai stare!

Astăzi, pe 31 decembrie, cu toții suntem ocupați cu pregătirile de Revelion, însă asta nu înseamnă că trebuie să uităm de un eveniment important din istoria noastră! Se împlinesc 134 de ani de la moartea scriitorului Ion Creangă, cunoscut și ca Bădiță Creangă.

Incidentul a avut loc în timpul înmormântării
Incidentul a avut loc în timpul înmormântării

Potrivit celor de la adevarul.ro, preotul și cercetătorul dr. Florin Ţuscanu a scris pe larg în rubrica sa de pe Facebook, „Dreptul la neuitare”, despre acest eveniment. Expertul citează „Viaţa şi opera lui Ion Creangă”, unde se vorbește despre sfârșitul tragic al scriitorului.

„Creangă a moştenit de la mama sa epilepsia, o boală ce i-a dat mari bătăi de cap în ultimii ani de viaţă. Ameţea des şi chiar cădea pur şi simplu din picioare. Starea sa gravă de sănătate îl facea pe scriitor să îşi ia concedii medicale de câteva luni. Cum nu se sinchisea să slăbească, aşa cum l-au sfătuit medicii, şi continua să mănânce mult şi să bea din belşug, corpul său devenise mult prea slăbit”, spunea autorul cărții, George Călinescu.

Trupul scriitorului a căzut din sicriu în drum spre groapă

Pe data de 31 decembrie 1889, Ion Creangă intra într-o tutungerie, unde, din păcate, își va și găsi sfârșitul. „Aici Creangă se prăbuşi deodată, lovit de atac şi de apoplexie laolaltă, ori numai de cea din urmă”, este scris despre finalul subit al marelui scriitor român. El avea vârsta de numai 52 de ani, când a încetat din viață.

După aceea, în timpul înmormântării marelui autor, o întâmplare nefericită a îndurerat și mai mult oamenii adunați să îl conducă pe ultimul drum. După ce slujba de la biserică s-a încheiat, datorită gheții, sicriul lui Ion Creangă nu a mai putut fi dus cu dricul tras de cai. Astfel, el a fost ridicat pe umeri, însă unul dintre cei care purtau năsălia a avut parte de un accident nefericit.

Mai precis, el a alunecat, iar în acel moment, trupul lui Ion Creangă s-a rostogolit din mormânt. Se spune că o persoană prezentă la înmormântare ar fi șoptit: „Ioane, nici acum nu ai stare!”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net