Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor din 2024? Anunțul făcut de Guvern

Deși anul viitor va sosi cu impozite mai mari, cât și posibile scumpiri ale alimentelor din magazine, există și o veste bună la care o categorie de români poate visa. Începând cu 2024, alocațiile copiilor ar urma să se mărească!

Alocațiile vor crește din 2024
Alocațiile vor crește din 2024

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, părinții nu trebuie să își imagineze că sumele vor fi unele tocmai semnificative. Mai precis, se pare că pentru copii cu vârste de sub 2 ani, alocațiile cresc cu 87 de lei, astfel ajungând la suma totală de 719 lei.

În același timp, pentru cei care au vârsta de până în 18 ani, majorarea este mult mai mică. Mai precis, aceștia vor primi numai 35 de lei în plus la alocație, așa că suma totală la care se va ajunge în cazul lor va fi de 291 de lei.

„Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică”, scriu autoritățile în OUG 126/2021.

Vor crește alocațiile începând cu anul viitor

Se pare că această creștere a alocațiilor reprezintă indexarea cu rata inflației. De-a lungul acestui an, ea a fluctuat între valorile de 5 și 10%. De altfel, nu este pentru prima oară când statul majorează astfel de venituri.

La începutul anului trecut, Guvernul a decis să majoreze alocația lunară de plasament, față de valoarea pe care aceasta o avea în anul precedent. Astfel, un copil care se afla plasat într-o familie, la o persoană, ori la un asistent maternal, avea dreptul să primească suma de 950 de lei.

Potrivit legii, titularul de drept al alocației este copilul, însă banii sunt încasați, adesea, de către părinții acestora. Plata acestor bani poate fi efectuată în mai multe moduri, mai precis, fie prin transfer bancar, fie prin mandat poștal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net