Scumpiri uriașe începând cu 2024. Cât va fi impozitul la un apartament de două camere

Deja ne apropiem de intrarea în 2024, iar Guvernul a și făcut un cadou de an nou, românilor. Mai precis, vom fi nevoiți să plătim impozite mult mai mari, de exemplu, cu aproape 14% mai mult pentru case, mașină, sau teren. Chiar și unele alimente din magazine urmează să se scumpească.

Noi scumpiri pentru români / foto: Pixabay
Noi scumpiri pentru români / foto: Pixabay

An nou, probleme vechi, pentru români. Autoritățile din țara noastră pregătesc creșteri masive ale impozitelor pe care le vom plăti, iar economiștii ne avertizează că aceste scumpiri se datorează efectului inflației din 2022. De altfel, aceste probleme vor fi resimțite în mai toate aspectele vieții cotidiene, iar chiar și alimentele ar urma să se scumpească din nou.

Începând cu 1 ianuarie 2024, potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, toate dările care trebuie plătite către stat vor crește cu 13,8%. Taxele și impozitele au fost deja indexate, de către autoritățile locale din țară, cu rata inflației din anul 2022. Astfel, românii vor fi nevoiți să se confrunte anul viitor cu una dintre cele mai mari scumpiri din ultimii ani.

Noul an vine cu scumpiri uriașe pentru români

Se pare că românii care dețin o banală garsonieră vor fi nevoiți să plătească un impozit anual de 180 de lei, în condițiile în care valoarea actuală a acestuia este de numai 144 de lei. Pentru cei care au un apartament cu două camere, impozitul va ajunge tocmai la suma de peste 240 de lei, în timp ce pentru un apartament de 3 camere, românii vor fi nevoiți să scoată din buzunar undeva peste 350 de lei, în fiecare an. La 4 camere, impozitul deja ajunge la 500 de lei.

Nici șoferii nu scapă de impozite mai mari, în 2024! Românii care dețin o mașină a cărei capacitate cilidnrică depășește 2.000 cm cubi, majorarea impozitului va fi neglijabilă doar dacă îl plătesc în primele 3 luni din 2024, când se oferă o bonificație de 10%. Însă, după data de 31 martie, șoferii vor fi nevoiți să scoată din buzunar 240 de lei, pentru mașina lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net