De ce ar trebui să porți mereu în portofel o poză cu un bebeluș

Puține lucruri pot fi mai neplăcute decât pierderea portofelului. Iar dacă ar fi vorba numai de o sumă mică de bani cash pe care o pierdem, poate că frustrarea ne-ar părăsi mai rapid, însă ce facem când în portofel avem și carduri, ori diferite documente? Ei bine, se pare că există un truc ingenios care ne poate readuce portofelul! Iar tot ce ne trebuie este poza unui bebeluș!

Trucul care ne poate scăpa de o mare problemă / foto: IStock
Trucul care ne poate scăpa de o mare problemă / foto: IStock

Indiferent de cât de mică ar fi suma în cauză, niciodată nu este un sentiment plăcut să pierdem bani. Însă, în portofelul nostru nu este niciodată doar atât, iar pe lângă câteva bancnote și monede vom avea și carduri, cartea de identitate, cardul de sănătate, cât și diferite alte hârtii, sau documente. Iar înlocuirea fiecăruia dintre ele poate fi un adevărat coșmar birocratic pe care nimeni nu își dorește să îl înfrunte.

Ei bine,  ar exista un truc ingenios care ne poate ajuta să primim portofelul înapoi! Deși cu siguranță va suna bizar, se pare că tot ce trebuie să facem este să ținem poza unui bebeluș în portofel! Acest lucru ar spori șansele ca persoana care ne găsește portofelul pierdut să fie convinsă să îl returneze proprietarului!

De ce trebuie să ținem poza unui bebeluș în portofel

Psihologul și profesorul Richard Wiseman, de la Universitatea din Hertfordshire, a dorit să testeze această metodă bizară, așa că a organizat un experiment! În cadrul acestuia, alături de o întreagă echipă de cercetători, a împrăștiat nu mai puțin de 240 de portofele de-a lungul orașului Edinburgh, din Scoția. Iar pe lângă pozele cu bebeluși, în ele a mai pus și poze cu bătrâni, sau căței.

Ei bine, la finalul experimentului, psihologul a observat că portofelele în care fuseseră puse poze cu bebeluși erau returnate în proporția cea mai mare! Mai precis, 88% dintre acestea au fost returnate proprietarului, în timp ce numai 15% din cele fără poză au ajuns înapoi la proprietarii de drept. Cele care aveau poze în care apăreau căței au fost returnate în proporție de 53%.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net