Orașul din România de care te vei îndrăgosti. Seamănă cu locurile de poveste din Cappadocia, iar multe persoane își fac vacanța aici

Râșnov este cunoscut pentru cetatea sa medievală situată pe un deal, asemănătoare cu Turcia, unde puteți admira formațiunile stâncoase unice și locuințele tradiționale săpate în piatră. 

Râșnov se aseamănă cu locurile de poveste din Cappadocia Foto: Facebook
Râșnov se aseamănă cu locurile de poveste din Cappadocia Foto: Facebook

Când te apropii de orașul Râșnov, din orice parte a Țării Bârsei, privirea îți este atrasă de pantele abrupte ale unui deal care străjuiește localitatea dinspre est, pe vârful căruia se profilează, în formă de centură zimțată, zidurile masive și de mari proporții ale unei vechi cetăți.

Orașul Râșnov, situat în partea superioară a „Ţării Bârsei”

Situat în centrul ţării, în partea superioară a „Ţării Bârsei”, oraşul Râşnov este amplasat la poalele masivului Postăvaru, la mica distanţă de munţii Bucegi şi Piatra Craiului. În cadrul judeţului, oraşul are o poziţie sud – estică, fiind poziţionat de-a lungul drumului naţional DN 73, aflându-se la circa 15 km de municipiul Brațov, 12 km de oraşul Predeal, 9 km de staţiunea turistică Poiana Braşov.

Despre cetatea Râșnov

Cetatea din România, atestată documentar la 1335, este construită în apropierea castrului roman Cumidava. A fost ridicată de către locuitorii Râşnovului pe dealul din apropierea târgului, deal cunoscut azi ca Dealul Cetăţii, pentru a se apăra împotriva invaziilor tătarilor şi turcilor.

Situată pe un culoar comercial, cetatea a făcut faţă multor asedii, fiind refăcută şi consolidată în mai multe rânduri. Singura dată când locuitori cetăţii au cedat şi au deschis porţile a fost în anul 1612, când armata condusă de Sigismund Bathory a interceptat izvorul secret ce alimenta cu apă cetatea, blocând alimentarea cu apă.

După două încercări fără reuşită de a redobândi cetatea, acest lucru se întâmplă în 1613, ca urmare a armistiţiului dintre armatele braşovene şi Bathory, locuitorii răscumpărând-o pentru suma de 3000 de florini. Aceste evenimente au consituit premise puternice în decizia de a începe săparea legendarei fântâni în incinta cetăţii.

În prezent, în interiorul cetăţii se păstrează ruinele a peste 30 de case ce-i adăposteau pe locuitorii cetăţii şi bunurile lor. Dintre cele mai reprezentative sunt şcoala, capela şi casa preotului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Garner Affleck jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bucovina  sursa foto   Shutterstock jpg
Marea Neagră FOTO Shutterstock
Kate Middleton Foto Instagram jpg
zodia care va primi o mostenire jpg
avion companie HiSky jpg
Sofia jpg
iulius caesar jpg
pasageri avion foto pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net