Orașul din România în care a existat una dintre cele mai vechi fabrici de bere din țară. Câți locuitori mai trăiesc aici, după ce zona industrială a devenit o ruină
În România există un mic oraș, care a fost un veritabil centru industrial. Aici, era una dintre cele mai vechi fabrici de bere, care ulterior a fost pusă la vânzare. În zilele noastre, zona nu mai are atât de mulți locuitori, predominând doar 2.405 de cetățeni.
Mica localitate din România este locuită în prezent, doar de 2.405 localnici, iar pe vremuri a avut una dintre cele mai vechi fabrici de bere din secolul XVII, care a fost vândută bucată cu bucată. Solca, din județul Suceava, căci despre acest oraș este vorba, era o zonă în care călugării din mănăstire produceau bere.
Cu 5 decenii în urmă, fabrica din oraș producea 4 milioane de litri de bere anual. În 2004, noul proprietar a pus stop lucrărilor de modernizare ale fabricii, potrivit adevărul, iar în 2010, clădirile și instalațiile au fost distruse. Mai târziu, proprietatea a fost dărâmată, iar fiecare părticică a fost scoasă la vânzare, mai exact, la fier vechi.
Renumita fabrică de bere se regăsea în Bucovina, fostul teritoriu aflat sub ocupație austriacă. Orașul Solca se află în centrul-estic al județului Suceava, fiind construit la poalele estice ale Obcinei Mari. Are o altitudine e aproximativ 522 de metri, fiind traversat de râul Solca. În prezent, are o populație extrem de redusă, respectiv 2.405 locuitori.
Motivul pentru care să vizitezi orașul Solca
Cetățenii din această zonă își duc traiul între peisajele pitorești, la limita dintre pădurile de foioase și de conifere. În apropierea localității se află Podișul Sucevei, Dealul lui Vodă și o mulțime de stânci uriașe, ce poartă numele de Pietrele Muierilor. Tot aici regăsim și piscul Pinul Mare, unde turiștii pot ajunge doar cu mașina, întrucât nu există căi ferate pentru a se putea circula cu trenul.
Solca are o stațiune balneoclimaterică, benefică pentru persoanele care se confruntă cu anemie, bronșită sau catar pulmonar. De asemenea, orașul este renumit pentru izvoarele cu ape minerale cloruro-sodice, cu proprietăți terapeutice.