Zona din România unde a nins în plină lună august. Turiștii care au venit în vacanță au fost luați prin surprindere

Ultima actualizare:

Cu toate că în multe județe din țară termometrele arată temperaturi de peste 40 de grade, se pare că, deși este luna august, într-o anumită zonă valorile termice au scăzut sub 0 grade Celsius, iar ploia s-a transformat în zăpadă.

Zona din România unde a nins în plină lună august / foto: Pixabay
Zona din România unde a nins în plină lună august / foto: Pixabay

A nins în România la mijlocul lunii august. Şoferii care au ajuns joi, 15 august 2024, în minivacanța de Sfânta Maria, pe Transalpina (DN 67C), cea mai înaltă șosea din România, au avut parte de o mică surpriză. Dacă în cea mai mare parte a ţării termometrele arată temperaturi de peste 40 de grade, temperatura a scăzut sub zero grade pe drumul național din Munții Parâng, în Carpații Meridionali, ploia s-a transformat în zăpadă chiar dacă este luna august.

Un turist a filmat câteva cadre cu ninsoarea neaşteptată și a publicat videoclipul pe platforma de socializare TikTok. Din filmuleț se poate observa carosabilul aproape acoperit cu zăpadă, iar maşinile nu erau echipate pentru astfel de vreme, șoferiii fiind nevoiţi să fie foarte atenţi la fiecare mişcare din trafic.

De altfel, nu este prima dată când conducătorii sunt luați prin surprindere pe Tansalpina în acest an. În luna iunie, o furtună de grindină a transformat peisajul de vară într-un tablou hibernal, lăsându-i pe vizitatori uimiți. Furtuna a durat 40 de minute, timp în care gheața a acoperit complet drumul și împrejurimile.

Sursa foto: Bugetul.ro
Sursa foto: Bugetul.ro

România, afectată în continuare de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică pentru sâmbătă, între orele 12.00 și 21.00, valabilă în județele Suceava, Neamț, Covasna, Brașov, Argeș, Vâlcea, Gorj, Alba și parțial în județele Harghita, Sibiu, Cluj, Bihor, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău.

De asemenea, meteorologii au extins codurile de caniculă și pentru ziua de dumnică, 18 august. Mare parte din țară se va afla sub Cod Galben de caniculă. Codul Roșu se va limita doar la județul Timiș, cu temperaturi de până la 40 de grade.

În zona municipiului Bucureşti, de sâmbătă de la ora 10.00, până duminică, la ora 9.00, valul de căldură va persista, va fi în continuare caniculă şi disconfort termic accentuat. Temperatura maximă va fi de 37...39 de grade, iar cea minimă de 20...21 de grade, posibil mai scăzută în zona preorăşenească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net