Peisaj de iarnă în plină vară. Furtună de grindină pe Transalpina. „A căzut din cer atâta gheaţă cum n-am văzut de câţiva ani de când trăiesc aici”

Sute de turiști care au vizitat Transalpina au fost surprinși de un fenomen meteo neobișnuit pentru această perioadă a anului. O furtună de grindină a transformat peisajul de vară într-un tablou hibernal, lăsându-i pe vizitatori uimiți. Aceștia au fost nevoiți să-și caute adăpost.

Transalpina. Foto: arhiva.
Transalpina. Foto: arhiva.

Furtuna de grindină a durat 40 de minute

Furtuna a durat 40 de minute, timp în care gheața a acoperit complet drumul și împrejurimile. Turiștii, în special motocicliștii, au fost nevoiți să se retragă rapid în locuri sigure. Proprietarii stânelor din zonă, inclusiv cei de la Stâna Ștefanu, le-au oferit adăpost și asistență tuturor celor afectați.

A căzut din cer atâta gheaţă cum n-am văzut de câţiva ani de când trăiesc aici… Am văzut timp de 40 de minute cum putem pieri în faţa acestor fenomene ale naturii. După multe zile de caniculă, într-o oră, s-a umplut curtea stânii de gheaţă care pica parcă fără oprire”, a scris Mărioara, proprietara Stânei Ștefanu, pe Facebook. Ea a descris cum turiștii, în special motocicliștii, au intrat în stână pentru a se adăposti și s-au încălzit la foc.

Nu s-au înregistrat victime sau pagube

În urma furtunii de grindină, nu au fost raportate victime sau pagube materiale. Autoritățile locale și serviciile de urgență au monitorizat situația și au asigurat siguranța rutieră pe drumurile afectate.

Șoferii și turiștii sunt sfătuiți să fie precauți și să verifice condițiile meteorologice înainte de a se aventura pe Transalpina. Fenomenele meteo extreme pot apărea neașteptat, iar pregătirea adecvată poate preveni situații neplăcute.

Transalpina, rămâne o destinație spectaculoasă și îndrăgită de turiști

Cu toate că furtuna de grindină a fost un eveniment neobișnuit și surprinzător, Transalpina rămâne o destinație spectaculoasă și îndrăgită de turiști. Peisajele sale impresionante și experiențele unice pe care le oferă continuă să atragă vizitatori din întreaga lume, indiferent de capriciile vremii. Așadar, merită să vizitezi și tu această zonă minunată din țara noastră. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net