Un tren de marfă a fost răsturnat de o tornadă. Rafalele au lovit cu 200 km/oră. VIDEO

În Italia, tornada a făcut prăpăd. Un tren de marfă a fost răsturnat. Experţii au explicat că vagoanele au fost răsturnate de tranzitul unei furtuni supercelulare violente, care a lovit cu o intensitate excepțională, fiind însoțită de rafale de vânt ce au depăşit 150-200 km/h. În oraşul Borgo Mantovano, şcolile şi magazinele au fost închise, iar sute de oameni au fost evacuați din case. 

Vagoanele trenului au fost răsturnate Foto: Facebook/Alberto Borsari
Vagoanele trenului au fost răsturnate Foto: Facebook/Alberto Borsari

Orașul italian a fost lovit de o furtună violentă 

În toți anii în care am fost primar nu am văzut niciodată trenuri răsturnate din cauza vântului. Scene incredibile. Acoperişuri distruse, multe drumuri şi subsoluri inundate. O situaţie foarte grea. Din fericire, nimeni nu a fost rănit", a scris Alberto Borsari, edilul din Borgo Mantovano, pe Facebook. Cu două ore înainte să posteze imaginea cu vagoanele răsturnate, primarul a postat un mesaj în care anunţa că oraşul a fost lovit de o furtună violentă şi sfătuia oamenii să rămână în case.

Experţii italieni de la ilemeteo.it au explicat că vagoanele trenului de marfă au fost răsturnate de tranzitul unei furtuni supercelulare violente, care a lovit cu o intensitate excepțională, fiind însoțită de rafale de vânt ce au depăşit probabil 150-200 km/h.

Furtunile au lăsat în urmă un adevărat dezastru

Un adevărat dezastru, asta au lăsat în urmă furtunile din nord-vestul Italiei. Inundațiile au făcut prăpăd - zeci de autobuze şi maşini distruse, acoperişuri perforate de grindină şi magazine avariate. În Verona, autorităţile au descoperit cadavrul unei persoane, ucise de vijelie, iar în localităţile din apropiere de Milano, situaţia e critică.

Parcările şi străzile s-au transformat în lacuri, iar supermarketurile au fost inundate. Sunt magazine unde apa trece de glezne. În altele, vitrinele şi rafturile au fost distruse de viitură, iar în urmă a rămas o mare de noroi. În doar câteva ore a plouat cât pentru două săptămâni, spun meteorologii.

Oamenii au fugit din case pentru a se salva 

Sute de localnici au fost nevoiţi să fugă din case pentru a se salva. Pompierii au salvat bătrâni şi oameni imobilizaţi în bărci pneumatice. În unele locuri, apa e până la brâu. În mijlocul puhoaielor, echipele de intervenţie au căutat victime şi cu elicoperul. Din aer, peisajul e apocaliptic. Potopul a înghiţit cu totul regiuni din Lombardia şi a dărâmat mai multe poduri. În estul peninsulei, podgoriile de viţă de vie şi livezile au fost ciuruite de grindină. Anul trecut, fix pe 16 mai, o furtună cumplită a lovit Emilia Romagna şi a luat 16 vieţi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net