Orice bună gospodină trebuie să știe! Modalitatea simplă prin care poți dezgheța carnea, în doar 5 minute

Ultima actualizare:

Vrei să știi cum să dezgheți carnea rapid și în siguranță? Prin intermediul acestui articol, vă vom prezenta trei moduri de a dezgheța carnea. E mai simplu decât ai fi crezut!

Poți dezgheța carnea în doar cinci minute, fără să folosești microundele. Foto: Click.
Poți dezgheța carnea în doar cinci minute, fără să folosești microundele. Foto: Click.

Învățați cum să decongelați carnea în siguranță

Dezghețarea cărnii peste noapte în frigider este ceva ce știm cu toții că ar trebui să facem, dar adesea uităm și avem nevoie de ea rapid. 

Deci, ce ar trebui să faceți atunci când vă aflați în criză și aveți nevoie să dezghețați carnea rapid? După cum am stabilit deja, dezghețarea cărnii în frigider necesită de obicei o pregătire prealabilă, așa că, aceasta, nu este o opțiune.

În acest articol vă vom prezenta câteva metode de dezghețare a cărnii. Fiecare metodă este perfect sigură, deși fiecare are avantaje și dezavantaje.

Așadar, vom împărtăși și ce metodă de decongelare a cărnii NU ar trebui să folosiți. (Spoiler: este una dintre cele mai comune metode de decongelare a cărnii, așa că asigurați-vă că citiți!)

Cum să dezgheți carnea 

Există câteva moduri sigure de a dezgheța carnea: în frigider, în baie de apă și în cuptorul cu microunde.

Metoda frigiderului este cea mai bună modalitate de a dezgheța carnea, deoarece menține carnea crudă la o temperatură constantă de 40 de grade F sau mai puțin.

Cu toate acestea, dacă trebuie să dezghețați carnea rapid, cea mai bună opțiune este să folosiți fie cuptorul cu microunde, fie o baie de apă rece. Iată detaliile specifice despre cum să dezgheți carnea, folosind una dintre metodele următoare:

1. Decongelarea cărnii în frigider

Pentru a dezgheța carnea la frigider, pur și simplu transferați-o din congelator și lăsați-o la frigider pentru cel puțin 8 ore. Carnea poate fi decongelată în orice recipient în care ați congelat-o. 
Asigurați-vă că întotdeauna înghețați și decongelați carnea într-un recipient etanș, deoarece nu doriți ca, carnea, să se usuce sau să fie expusă la bacterii din aer.

2. Cum să dezgheți carnea în apă

Dezghețarea cărnii în apă este o modalitate sigură de a dezgheța rapid carnea congelată. Mai întâi, transferați carnea într-o pungă cu fermoar. Asigurați-vă că punga este sigilată etanș. Dacă carnea crudă atinge apa, bacteriile ar putea începe să crească pe ea.

Odată ce carnea a fost sigilată într-o pungă, puneți-o într-un castron mare. Scufundați carnea în apă rece de la robinet. Schimbați apa de la robinet la fiecare 30 de minute Odată dezghețată, trebuie să folosiți imediat carnea.

Sfat: Nu folosiți niciodată apă fierbinte de la robinet pentru a dezgheța carnea. Expunerea cărnii congelate la apă fierbinte (chiar sigilată într-o pungă de plastic) va crește temperatura exterioară a cărnii, păstrând, în același timp, interiorul solid înghețat. Acest lucru creează un teren perfect pentru creșterea bacteriilor!

3. Cum să dezgheți carnea în cuptorul cu microunde

Evită decongelarea cărnii în cuptorul cu microunde ori de câte ori este posibil. Cu toate acestea, dezghețarea cărnii în cuptorul cu microunde este cea mai rapidă metodă de dezghețare din această listă, așa că, dacă vă aflați în criză de timp, aceasta poate fi cea mai bună opțiune pentru dvs.!

Rețineți că, cantitățile mai mici de carne, se decongelează mai bine la cuptorul cu microunde.  De asemenea, asigurați-vă că transferați carnea din ambalajul original într-un recipient pentru cuptorul cu microunde. Ambalajul din polistiren și plastic în care vin majoritatea cărnurilor nu este sigur de pus în cuptorul cu microunde!

Pentru a dezgheța carnea în cuptorul cu microunde: puneți carnea (într-un recipient pentru cuptorul cu microunde sau pe o farfurie) în cuptorul cu microunde. Apoi, optați pentru funcția de „Decongelare”. Dacă cuptorul cu microunde nu are o funcție de „Decongelare”, reglați nivelul de putere la setarea cea mai scăzută. 

Sfat: nu recomandăm dezghețarea fructelor de mare sau a peștelui în cuptorul cu microunde. Fructele de mare se gătesc foarte repede și chiar și setarea „Decongelare” ar putea fi prea puternică pentru peștele delicat.

Truc: dezgheață carnea în 5 minute

Pentru asta ai nevoie de două oale și o pungă ermetică. 

Pune carnea pe care vrei să o decongelezi într-o pungă ermetică. Apoi, așază unul dintre vasele cu capul în jos, în chiuvetă, și pune la bază carnea aflată deja în pungă. Pune și celălalt vas, dar acesta trebuie să aibă apă fierbinte în el. Cea de-a doua oală va folosi presiunea și căldura, ceea ce va dezgheța carnea în 5 minute. Îți recomandăm să folosești acest truc doar în situații excepționale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie, Akala  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
drugtest  jpg
MAE
lider hamas ucis jpg
330861919 617842936849189 5107983762944598548 n jpg
furnici jpg
Red Bull Flugtag insula Lacul Morii png
Vila Șipot, parte a Domeniului Regal Peleș, reintră în circuitul turistic al României
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net