Piața imobiliară din Capitală. Care este cartierul cu cele mai ieftine locuințe

Schimbările frecvente din piața imobiliară din București aduc vești bune pentru cei care se află în căutarea unui apartament cu două camere la prețuri mai accesibile. În prezent, există un cartier în Capitală unde prețurile au coborât sub pragul de 60.000 de euro, oferind oportunități interesante pentru potențialii cumpărători.

Blocuri în Capitală. Foto: arhiva.
Blocuri în Capitală. Foto: arhiva.

Rahova-Sebastian, un cartier cu oferte irezistibile

Zona Rahova-Sebastian se evidențiază drept locul cu cele mai accesibile apartamente cu două camere. Potrivit informațiilor recente, proprietarii din acest cartier au solicitat un preț mediu de 58.200 de euro pentru locuințele lor, reflectând o scădere semnificativă față de aceeași perioadă a anului precedent, când prețul mediu se situa la 64.700 de euro.

Scădere de 10% în ianuarie 2024

Datele recente privind piața imobiliară indică o scădere semnificativă de 10% în ceea ce privește prețurile apartamentelor cu două camere în Rahova-Sebastian. Acest fenomen devine și mai remarcabil având în vedere că, în întregul an 2023, nicio zonă nu înregistra prețuri medii sub pragul psihologic de 60.000 de euro.

Alte zone cu prețuri atractive

Dacă sunteți în căutarea unor opțiuni diverse și accesibile, există și alte cartiere în care prețurile cerute de proprietari pentru apartamente sub 70.000 de euro sunt atractive. Printre acestea se numără Berceni-Giurgiului, Drumul Taberei-Ghencea, Grivița-Gara de Nord și Pantelimon.

Diferențe majore între zone: Unirii și Ștefan cel Mare - Tei

Pe de altă parte, cele mai mari prețuri se regăsesc în zona Unirii, unde proprietarii solicită în medie 118.000 de euro pentru un apartament cu două camere. În contrast, o scădere semnificativă a prețului mediu a fost înregistrată în zona Ștefan cel Mare - Tei, cu o reducere de 12% față de aceeași perioadă din 2022.

Tendințe generale ale pieței imobiliare

În ansamblu, în ianuarie 2024, proprietarii din București solicitau în medie 72.600 de euro pentru un apartament cu două camere, comparativ cu 83.000 de euro în ianuarie 2023. Cu excepția zonei Tineretului-Timpuri Noi, unde scăderea a fost de doar 1%, celelalte cartiere au înregistrat creșteri semnificative sau diminuări notabile ale prețurilor.

Creșteri semnificative au fost observate în Moșilor (plus 16%), Pantelimon și Iancului-Mihai Bravu (plus 11%), Titan-Dristor și Grivița-Gara de Nord (plus 8%). Aceste date reflectă dinamica complexă a pieței imobiliare bucureștene, oferind o privire detaliată asupra evoluției prețurilor în diversele cartiere ale Capitalei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net